Формування суспільного екологічного мислення як складова Стратегії “Кропивницький-2030”

П'ятниця, 16 липня 2021 14:43

Сьогодні, 16 липня, відбулося засідання робочої групи “Забезпечення екологічного довкілля, ефективне використання ресурсів”, яку створено в рамках розробки Стратегії “Кропивницький-2030”.

- Ми працюємо над документом, який в майбутньому стане основою для розроблення міських галузевих програм. Хочу зауважити, що вирішення всіх наявних проблем, серед яких, зокрема, екологічні, самому лише бюджету міста не під силу, тому маємо звертати увагу ще й на додаткові джерела фінансування. Наприклад, грантові програми. У місті вже є позитивний досвід такої співпраці, - зазначив у вступному слові модератор групи, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін. - Питання екології — це питання якості життя, людського здоров’я. Першим кроком має стати формування суспільного екологічного мислення та розробка чіткого, різнопланового алгоритму дій. Як приклад нашої успішної роботи можу навести суттєве зменшення концентрації формальдегіду в повітрі, яке стало наслідком втілення програми розвитку міського електротранспорту.

- Чітка стратегія розвитку громади — це надзвичайно важливо. Зокрема, для покращення інвестиційного клімату. Практика спілкування з міжнародними партнерами засвідчує необхідність мати документ, паспорт нашої території, в якому б відображалися її можливості і проблеми, - зазначила директор департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба. - У нас є значний потенціал для розвитку, але його потрібно систематизувати і правильно презентувати. Насамперед, маємо чітко сформулювати, якою ми хочемо бачити нашу громаду у 2030 році в екологічній, економічній і соціальних сферах.

Одним із завдань робочої групи вбачається систематизація та аналіз даних щодо наявних на території громади факторів навантаження на навколишнє середовище. Опираючись на ці дані, можна розробляти заходи, які б пом’якшували це навантаження, робили навколишнє середовище більш сприятливим для людей. 

 

 

Усі новини