Формування позитивного інвестиційного іміджу Кропивницького сприяє зміцненню міжнародних зв’язків

Вівторок, 3 березня 2020 15:55

Бюджетом міста Кропивницького на 2019 рік по департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій були передбачені видатки   в обсязі 8,3 млн грн, з яких використано 8,1 млн грн,  або 98 %. Про це повідомила  під час річного звіту про виконання заходів бюджетних галузевих програм директор департаменту   Маріанна Морква, сьогодні, 03 березня.

Кошторисні призначення на 2019 рік, у розрізі бюджетних програм, були розподілені за наступними програмами: «Керівництво та управління у сфері економіки та торгівлі», «Організацію та проведення громадських робіт», «Іншу економічну діяльність», «Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва», «Заходи з енергозбереження», «Інші заходи у сфері зв’язку, телекомунікації та інформатики».

На реалізацію заходів бюджетної програми «Керівництво і управління у сфері економіки та торгівлі» у 2019 році передбачалися кошти у сумі 6 329,2 тис. грн, використано 6 310,9 тис. грн, економія склала 18,3 тис. грн.

За словами очільниці департаменту, в рамках бюджетної програми «Організація та проведення громадських робіт» реалізовані заходи галузевої Програми зайнятості населення м. Кропивницького на 2018-2020 роки щодо організації громадських робіт. Станом на 01 січня 2020 використано 871,8 тис. грн. До громадських робіт залучена 701 особа.

- Безробітні виконували суспільно-корисні роботи по благоустрою та озелененню території міста, об’єктів соціальної сфери і кладовищ, роботи пов’язані з ремонтом об’єктів соціальної сфери, догляду та наданню допомоги особам похилого віку та інвалідам, супроводу осіб з інвалідністю з вадами зору, впорядкуванню місць меморіального поховання, пам’ятників та пам’ятних місць, - повідомила Маріанна Морква. -  Крім того, працівники інформували населення щодо порядку отримання житлових субсидій, забезпечували догляд та надавали допомогу соціально незахищеним верствам населення та особам, які потрапили в складні життєві обставини, що обумовлені їх медичним діагнозом чи соціальним статусом.

В рамках бюджетної програми «Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва» реалізовані заходи галузевої Програми розвитку малого і середнього підприємництва у місті на 2016-2020 роки. На реалізацію заходів у 2019 році передбачалося 266,0 тис грн, з них використано 224,8 тис. грн., зауважила Маріанна Морква.

- Дані кошти були направлені на фінансову підтримку в розмірі  30,0 тис. грн на реалізацію інвестиційного проєкту ТОВ «ШВ «МріяЄ» на умовах співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області, - підкреслила директор департаменту. - До того ж, надано фінансову допомогу в розмірі 150,0 тис. грн на часткову компенсацію відсотків за кредитами для впровадження бізнес–проєктів, проведення галузевої сесії «Будівництво. Енергозбереження. Архітектура» муніципального інвестиційного форуму «TIME to INVEST», розгляду бізнес-плану інвестиційного проєкту «Поліпшення харчування студентської молоді та жителів мікрорайону за рахунок розширення асортименту продукції, виробництво напівфабрикатів глибокої заморозки, млинців по соціальним цінам» ПП «Чеський Дворик».

У рамках бюджетної програми «Заходи з енергозбереження» у 2019 році здійснювалася реалізація заходів Плану дій сталого енергетичного розвитку міста на період до 2020 року.

В рамках бюджетної програми «Інші заходи, пов'язані з економічною діяльністю» реалізація заходів здійснювалась за 3 галузевими програмами.

Це Програма формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу м. Кропивницького на 2018-2020 роки, заходи якої направлені на популяризацію міста та розгортання міжнародних зв’язків, налагодження співробітництва з різними регіонами, зміцнення міжнародних зв’язків, прискорення євроінтеграційних процесів, вихід на нові перспективні ринки збуту, збільшення зовнішньоторговельного обороту, збільшення обсягів експорту товарів та послуг міста. На реалізацію даної програми передбачалися кошти в сумі 583,7 тис. грн.

- В рамках даної програми проведено дві галузеві сесії Муніципального інвестиційного форуму «TIME to INVEST»: «Будівництво. Енергозбереження. Архітектура» та «Внутрішній туризм: інвестиція в розвиток території». Виготовлена презентаційна та подарункова продукція, розроблено каталог місцевих підприємств, оновлено інвестиційний паспорт міста, виготовлена сувенірна продукція  з використанням бренд-буку міста, - зауважила  Маріанна Морква.

Програма реалізації громадського бюджету  у місті Кропивницькому на 2017-2020 роки направлена на покращення комунікації міської влади з громадою міста, налагодження демократичного процесу дискусії при прийняті рішень щодо реалізації найбільш важливих проєктів громадян за рахунок коштів громадського бюджету. Кошторисні призначення по даній програмі складали 63,5 тис. грн.

- Кошти були направлені на виготовлення рекламного відеоролика «Громадський бюджет міста Кропивницького», рекламних плакатів, постерів для біл-бордів, мобільних стендів (ролл-апів), роздаткових поліграфічних матеріалів. На етапі голосування забезпечено виготовлення бюлетенів для голосування, інформаційних плакатів щодо кожного з проєктів. Крім того, замовлено виготовлення інформаційних дошок на  реалізовані проєкти, -  повідомила очільниця департаменту. 

Загалом у 2019 році в рамках проєкту громадського бюджету реалізовано 68 проєктів. Найпопулярнішими з яких стали: «Кропивницький півмарафон», «Перший міський мурал», «Ігровий комплекс «Дитяча мрія», «Інноваційна дитяча медицина» та інші.

У 2019 році у рамках Програми реалізації громадського бюджету проводилась інформаційна кампанія конкурсу проєктів на ці цілі витрачено  54,3 тис.грн.

Міська програма розвитку ярмаркової діяльності та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях на 2019–2021 роки передбачає проведення ярмаркових та інших загальноміських святкових заходів та на проведення заходів з ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях.

У 2019 році на реалізацію заходів міської програми розвитку ярмаркової діяльності та ліквідації торгівлі у невстановлених місцях на 2019 – 2021 роки   були передбачені кошти в сумі 78,3 тис. грн, використано 76,9 тис. грн.

- Кошти були витрачені на проведення ярмаркових та інших загальноміських святкових заходів, також на проведення заходів направлених на донесення до населення інформації щодо загрози яку несуть придбані продовольчі товари на незаконних ринках та недопущення продажу неякісних продовольчих товарів, - підкреслила Маріанна Морква.- Для більш ретельного проведення рейдів обстежень території міста, у рамках проєкту «Муніципальний патруль» був придбаний за рахунок бюджету апарат нітрат – тестер моделі «Green Test 3 + Риба» для визначення у свіжих овочах, фруктах рівня нітратів.

Усі новини