Фінансовий фронт: відмові приймати платіжні картки в Україні немає жодного виправдання

П'ятниця, 11 березня 2022 13:06

Національний банк України докладав, докладає і буде докладати всіх зусиль для того, щоб система електронних платежів працювала в звичайному режимі.

За інформацією управління з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради, банківська система продовжує забезпечувати всі необхідні інфраструктурні та технологічні рішення задля використання POS-терміналів для здійснення розрахунків картками.

В управлінні закликають підприємства ставати до фінансової оборони країни — приймати від населення розрахунки карткою.

- Хотів би звернутись і закликати операторів торговельних мереж та заправних станцій – від малих до великих – не допускати жодних відмов у прийнятті безготівкової оплати. Не приймати платіжні картки зараз – це щонайменше непатріотичний крок, якому немає жодного виправдання. Особливо сьогодні, коли Україна демонструє світові безпрецедентний приклад героїзму, мужності і єдності перед обличчям зла, – сказав у своєму зверненні Голова НБУ Кирило Шевченко.

Спільними зусиллями необхідно зробити все, щоб безготівкові розрахунки надалі здійснювалися без обмежень!

Відмова від прийняття безготівкових платежів наражає населення на додаткову небезпеку, оскільки і користування готівкою, і інкасація, яка нерозривно пов’язана із обігом готівки, в умовах воєнного стану є додатковим й жодним чином не виправданим ризиком.

Разом вистоїмо та збережемо країну!

 

Усі новини