«Етика спілкування з ветеранами»: новий тренінг розробили і провели у Кропивницькому

Четвер, 15 серпня 2024 17:21

Сьогодні, 15 серпня, у Кропивницькій міські раді відбувся тренінг «Етика спілкування з ветеранами» для посадових осіб міської ради, представників різних соціальних служб, медичних закладів та освітніх установ.

Основною метою тренінгу, зініційованого ГО «Мобільна волонтерська група», було підвищення рівня обізнаності та компетентності учасників у спілкуванні з ветеранами, які повертаються до цивільного життя. Організатори підкреслили важливість врахування особливостей взаємодії з людьми, які мають бойовий досвід або пережили полон.

Очільниця громадської організації Наталія Салімова розповіла про процес розробки тренінгу:

- Ці тренінги ми розробляли майже рік. Це не просто компіляція чужої роботи  з інтернету на основі досвіду  Ізраїлю,   США чи Європи. Тренінги розроблені повністю  з урахуванням нинішніх українських реалій, спільно з ветеранами, враховувалася їхня експертна думка, а також ми залучили до співпраці відділ психологічного забезпечення головного управління Національної поліції в області. Адже психологи нацполіції практично працюють з людьми, які мають бойовий досвід, або пережили полон, і з родинами, які пережили втрату. Для того, щоб формувати екологічне суспільство ми й започаткували ці тренінги, щоб підготувати громаду, людей, які працюють у сфері соціальних послуг екологічно спілкуватися з ветеранами.

Тренінг складався з теоретичної та практичної частин. Теоретичну частину провела психологиня Валерія, яка представляє відділ психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Кіровоградській області. Практична частина включала участь ветерана Миколи Дехтярьова, який ділився своїм досвідом спілкування у цивільному житті.

Іще в структурі тренінгу до його практичної частини автори нещодавно додали модуль:  як реагувати на флешбеки військових під час розмови. 

Нагадаємо, що ГО «Мобільна волонтерська група» разом із ветеранським простором «Свої» працюють за адресою: м. Кропивницький, вулиця Куроп'ятникова, 25. Контактний телефон: 0951329799.

Для отримання додаткової інформації ви можете звернутися до організаторів тренінгу.

Усі новини