Енергоефективність - першочергове завдання для кожної галузі у Кропивницькому

Понеділок, 7 червня 2021 13:38

Сьогодні, 07 червня, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович акцентував увагу керівників комунальних підприємств і головного управління ЖКГ міської ради на нових підходах до заходів з енергоефективності та важливості впровадження її стратегії в житловому господарстві міста.

Минулого тижня у Хмельницькому відбулося засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, у якому  взяв участь Глава держави. Це зібрання, по суті, стало стартом практичної роботи нової платформи комунікацій між центральною владою і органами місцевого самоврядування. Міські голови озвучували низку питань, зокрема і про підготовку до наступного опалювального сезону.

- Найголовніша проблема міста сьогодні – реконструкція його системи теплопостачання. Це найгостріше питання для Кропивницького. Ми маємо виходити на нові стандарти: якщо ремонтуємо мережі, то ніяких метр чи два, міняємо магістрально. Якщо є порив, міняємо мережі на цілій вулиці, щоб більше туди не повертатись і не рити асфальт п’ять раз на рік, - поставив завдання Андрій Райкович. – Профільне управління катастрофічно запізнюється з проєктом модернізації системи теплопостачання. А без цього ми не можемо визначити відповідальних підрядників і приступати до виконання цих робіт. Прошу в рази активізуватись.

Андрій Райкович також доручив своєму заступнику Олександру Вергуну разом із начальником головного управління ЖКГ Віктору Кухаренку залучити необхідних фахівців, щоб спільно з департаментом з питань економічного розвитку розпочати вже практичну роботу з впровадження схеми тепломодернізації Кропивницького.

- Чим довше ми не отримаємо модернізоване теплове господарство, тим більше бюджет витрачатиме на цю галузь. Не дасть держава фінансової підтримки на компенсаційні заходи. Енергоефективність - це завдання для кожної галузі: і школи, і садочки, і медицина, - наголосив міський голова.

У той же час, спеціалісти департаменту з питань економічного розвитку міської ради отримали завдання зайнятись вивченням досвіду міст західного регіону, які навчилися швидко та якісно залучати чималі суми грантів для реалізації важливих проєктів розвитку територій.

Усі новини