Енергетики звертаються до споживачів у Кропивницькому по можливості розраховуватися за отримані послуги

Вівторок, 5 квітня 2022 13:34

З метою забезпечення загальносуспільних інтересів для задоволення потреб громадян, суспільства і держави, Кабінет Міністрів України зобов’язав учасників ринку електричної енергії виконувати спеціальні обов’язки: національна безпека, безпека постачання електричної енергії, стабільність, належна якість та доступність електричної енергії, у тому числі для категорії вразливих споживачів.

Такі обов’язки на території Кропивницького виконує колектив ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» - здійснює функції постачальника універсальних послуг з ліцензією на постачання електричної енергії.    

На даний час Компанія здійснює постачання електричної енергії побутовим споживачам Кропивницького та області, переважній більшості підприємств бюджетного та комунального сектору, в тому числі критично важливим, потужним промисловим підприємствам, середньому та малому бізнесу.

Рішенням Кабінету Міністрів України було заборонено нарахування та стягнення штрафів зі споживачів у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги в умовах воєнного стану, та відключати споживачів.

На думку адміністрації Компанії, така інформація була сприйнята частиною споживачів, як можливість не сплачувати рахунки за отримані послуги.

- Для прикладу, рівень оплат за використану електричну енергію знизився на 38 % усіма категоріями споживачів, - повідомляють у Компанії. – У той же час, вчасно отримана оплата за електричну енергію надасть Товариству можливість виконати зобов’язання щодо її купівлі на ринку та оплати послуг з поставки та передачі, чим гарантовано забезпечить наявність електричної енергії у населення, комунальних та бюджетних установах і промисловості міста Кропивницького та області, що в свою чергу дозволить ефективно працювати в умовах воєнного стану.

 Враховуючи вищевказане, Товариство звертається до споживачів усіх категорій міста Кропивницького та області з проханням за можливості вчасно оплачувати за спожиту електричну енергію.

Усі новини