Елементи боєприпасів, ракет та іншої військової техніки здавати і приймати в брухт забороняється!

Четвер, 23 лютого 2023 09:43

Приймати та здавати брухт чорних і кольорових металів, а саме: гільз зі сплавів кольорових металів, елементів ракет і боєприпасів, вузлів та агрегатів машин, танків, кораблів, плавзасобів, військової техніки та іншого військового майна, що утворився внаслідок ведення бойових дій, на період воєнного стану.

Про це попереджають кропивничан та суб'єктів господарювання, які здійснюють операції  та ведуть діяльність з прийому брухту, в інспекції з благоустрою Кропивницької міської ради.

Зараз знищену військову техніку й уламки боєприпасів забирають правоохоронні органи, бо вони є речовими доказами у кримінальних справах проти росії.

Військовий брухт – частини ракет, снарядів, згорілі танки й інші транспортні засоби – несуть небезпеку вибуху через снаряди, які не розірвалися, або реактивну броню  - різновид захисту військової техніки, але також вони можуть містити оливи й інші токсичні матеріали.

Це означає, що пошкоджена військова техніка може становити ризик для здоров’я людей та екології, якщо її не зберігати й утилізувати безпечно.

Перевірку суб’єктів господарювання, які мають справу з брухтом здійснюватимуть уповноважені територіальні органи Національної поліції України.

Фото: https://reporters.media/ubyvchyj-metalobruht/  

Усі новини