Економіка в Кропивницькому наполегливо відновлюється

Вівторок, 12 квітня 2022 16:26

Від середини березня 2022 року, попри зумовлені війною труднощі, у Кропивницькому простежується тенденція до відновлення діяльності суб'єктів господарювання більшості галузей економіки. Про це сьогодні, 12 квітня, під час апаратної наради повідомила директорка департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Ніна Рахуба.

- Промисловий потенціал міста – понад 140 підприємств-виробників. Нині з них працюють майже 80 відсотків, - відзначила Ніна Рахуба. - Більшість підприємств харчової промисловості, які виробляють хлібобулочні, кондитерські, ковбасні вироби, м'ясопродукти та крупи навіть збільшили обсяги виробництва і практично всі працюють на повну потужність. Частина орієнтованих на експорт машинобудівних та олійно-жирових підприємств, а також підприємства хімічної промисловості відновили виробничу діяльність у межах 20-50 відсотків порівняно із довоєнним станом. Їх робота суттєво ускладнилась через порушення логістичних зв’язків, проблеми з отриманням сировини, комплектуючих та пально-мастильних матеріалів. Є певні труднощі з кадровим забезпеченням. 

Як приклад, посадовиця навела підприємство харчової промисловості, яке призупинило діяльність, оскільки працювало на сировині з Миколаївської і Херсонської областей. А потужності з виробництва цегли зупинилися через те, що немає можливості отримати необхідні матеріали з Донецької і Луганської областей.  

- Ми щоденно моніторимо ситуацію, надаємо різнопланову консультативну та практичну допомогу, проводимо робочі зустрічі з менеджерами підприємств, які призупинили діяльність або працюють не на повну потужність. Перебуваємо на постійному контакті з Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості та активно співпрацюємо з обласною військової адміністрацією, - відзначила Ніна Рахуба.

Увага нині зосереджена на переміщенні підприємств з інших регіонів України до Кропивницького. Для них вже сформована база даних вільних виробничих площ. 

Усі новини