Ефективне комунікування та вміння контролювати емоції – важливі навички для посадовців Кропивницької міської ради

Четвер, 29 квітня 2021 10:30

У Кропивницькій міській раді завершився навчальний курс програми із розвитку особистої ефективності для посадовців місцевого самоврядування.

Під час останнього заняття у середу, 28 квітня, проводила бізнес-тренерка Любов Яновська приділила особливу увагу підвищенню рівня емоційного інтелекту та протидії професійному вигоранню серед службовців  міської ради.

- Розвинений емоційний інтелект – це критична властивість, коли йдеться про роботу в органах місцевого самоврядування, адже його рівень впливає на те, наскільки добре співробітники взаємодіють із колегами та з громадянами, які звертаються до влади, - пояснює Любов Яновська.

Тренерка відзначила по завершенні навчання, що всі учасники курсу виявили неабиякий інтерес до участі у заняттях.

- Зараз не спокійний час, у людей розвинуте чуття підвищеної тривожності. Тому це навчання як ніколи на часі. Поставлена мета навального курсу досягнута. Мені необхідно було донести важливу інформацію, створити атмосферу співпраці, дружби, взаєморозуміння. Ми практично відпрацьовували інструменти по самотурботі, саморозумінню, знаходженню спільної мови з людьми, вмінню керувати своїм емоційним станом та управляти стосунками з людьми. Ефективна комунікація — важливий чинник, що веде до реалізації поставлених завдань, досягнення успіху як в роботі, так і в житті. Навчання посадовців особливо не відрізняється від навчання людей інших професій. Всі ми люди. Всі готові працювати, слухати, навчатись. Посадовці були відкритими, контактними, комунікабельними. З цим колективом мені було легко, - зауважила Любов Яновська.

З успішним закінченням курсу слухачів привітала керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва.

- Протягом двох тижнів команда Кропивницької міськради вчилася підвищувати емоційний інтелект, контролювати настрій, емоції, використовувати внутрішній ресурс, ефективно комунікувати. Проведення таких навчань дало можливість посадовцям підвищити свій рівень та самовдосконалитись, а отримані нові знання та навички неодмінно будуть корисними не тільки в професійній діяльності, а і в житті, - підкреслила Світлана Балакірєва.

Загалом посадовці залишились задоволені результатами навчання. Вони отримали корисні практичні, теоретичні знання,  а також висловили сподівання й надалі зустрічатись на подібних семінарах.

- Такі заняття мотивують для роботи над собою з усіх напрямів. Буду  продовжувати самовдосконалюватись, - поділилася враженнями головний спеціаліст управління персоналу Лариса Волкова.

- Під час навчання ще раз усвідомила для себе необхідність цінити все, що в нас є. До того ж, я виокремила правила, які допомагають у роботі над своїм емоційним станом, та усвідомила важливість поняття “бути тут і зараз”,  - розповіла головний спеціаліст відділу обліку житла Олена Разуменко.

Фіналом цікавого навчального курсу стало вручення заслужених свідоцтв про освоєння програми. Їх посадовцям міської ради вручили Світлана Балакірєва та Любов Яновська.

Усі новини