Дякуємо ЗСУ! Учні та вихованці дитячих садочків у Кропивницькому долучилися до патріотичної руханки

Четвер, 16 травня 2024 14:31

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції українців.

Із 2014 року – це особливий день, оскільки всі ці роки він символізує не тільки красу, щасливу долю та родинну пам’ять українського народу, а і його міць та незламність у відстоюванні власного  права жити вільно на своїй Богом даній землі.

Сьогодні, коли увесь світ одягнувся в український народний одяг, вихованці дитячих садочків та учні шкіл Кропивницького стали учасниками Національної руханки в вишиванках «Дякуємо ЗСУ!». Патріотичну акцію ініціювала Українська федерація «Спорт заради розвитку» задля єднання українців та міжнародної спільноти в їхній підтримці захисників України  та незламного українського народу.

День вишиванки — прекрасний привід об'єднатися в любові до України, переконані діти і вихователі ДНЗ №52 «Казковий», які разом з усією країною в прямому етері Національної руханки «Дякуємо ЗСУ» хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв, співали український Славень та виконували вправи під знайомі з дитинства мелодії.

 - Нашою участю у патріотичній акції ми висловлюємо свою щиру вдячність Збройним Силам України за їхню відвагу та самовідданість у боротьбі за нашу свободу, наголосила директорка ДНЗ Юлія Бережна. - Національна руханка в вишиванках – це не просто спортивний захід. Це потужний символ єднання українців, де б вони не знаходились. Це демонстрація нашої незламності та віри у перемогу.

І потрібно було бачити очі дітей, які наперебій намагалися донести світові – «Ми у вишиванках, бо ми українці! Слава Україні! Героям слава!»

Єднаймося українці, адже ми – вільний та незламний народ!

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17