Двох дітей вилучили із сім’ї за невиконання матір’ю батьківських обов’язків

Середа, 30 жовтня 2019 12:03

В ніч з 28 на 29 жовтня працівники поліції спільно з фахівцями управління з питань захисту прав дітей міської ради вилучили у матері, яка перебувала у нетверезому стані, двох дітей — хлопчиків віком 4 і 1,5 роки.

За словами начальниці управління з питань захисту прав дітей Тетяни Тимоховської, дана родина тривалий час перебуває на обліку управління. Крім того, працівники Кропивницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснювали соціальний супровід сім’ї. Тетяна Тимоховська зауважила, що родина жила у жахливих умовах, житло знаходилось у занедбаному стані.

- Двері до квартири були відчинені, мати з ознаками алкогольного сп’яніння, а діти голодні. Оскільки була створена загроза життю та здоров’ю дітей, їх вилучено з родини і влаштовано до лікарні для подальшого обстеження, - повідомила очільниця управління з питань захисту прав дітей.

Горе-матір кілька років тому вже позбавляли батьківських прав стосовно трьох дітей. Відносно старшого хлопчика, якого днями було вилучено з сім’ї, раніше вже подавався позов до суду стосовно відібрання, але судом апеляційної інстанції було вирішено повернути дитину в родину.

- Наразі ми готовимо позов про позбавлення матері батьківських прав, оскільки превентивні методи впливу на неї жодним чином не впливають, - повідомила Тетяна Тимоховська. - Жінка продовжує зловживати алкоголем.

Керівник центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський розповів, що востаннє комплексне обстеження умов проживання родини фахівці провели 23 вересня із залученням педіатра та працівників поліції. Він зауважив, що жінка перебувала на випробувальному терміні, під жорстким контролем працівників центру та управління з питань захисту прав дітей, її намагались мотивувати до відповідального ставлення до виконання своїх батьківських обов’язків.

- Фахівці центру давно знайомі з даною родиною, і ми робили все, аби максимально зберегти цю сім’ю, - наголосив Олег Краснокутський. - За сприяння наших фахівців одинока мати отримувала всю необхідну державну допомогу по лінії соціального захисту. Зараз ці виплати будуть зупинені у зв’язку з вилученням дітей, бо ці кошти повинні спрямовуватись саме на їх утримання. Ми наполягаємо на процедурі позбавлення батьківських прав цієї матері, оскільки ми повинні діяти, в першу чергу, в інтересах, безпеки та нормального розвитку дітей.

Усі новини