Дві кропивницькі поетеси Олена Горобець і Надія Гармазій запрошують шанувальників поезії на презентацію власних творчих доробок

Вівторок, 23 травня 2017 16:17

Зовсім скоро, 25 травня, відразу дві кропивницьких поетеси – Олена Горобець і Надія Гармазій презентуватимуть власні чергові поетичні доробки. Увазі шанувальників поезії будуть представлені книги «Сансара» та «Попелище для феніксів».

Зустріч з поетесами розпочнеться о 13.00 в приміщенні центральної бібліотеці Кропивницького на площі Дружби народів, 6.

Олена Горобець належить до молодого покоління незалежної України, яке вивчає історію не за підручниками, а пише її на майданах, поринаючи у вир подій і стаючи їх камертоном.

Поетична збірка «Сансара» - це спроба художнього осягнення циклічності людського буття, коловороту страждань, смертей-народжень. Це згусток болю, відбиток страху і водночас заклик до вирішального бою за людську гідність. Кожен твір збірки – немов гостре скельце, що відбиває грань калейдоскопу світу і почувань ліричної героїні, схожих на потік свідомості.

Туга спіраль історії стискає людину в підступних обіймах. Сансара, як коловорот початків і кінців невтомна і невблаганна…

Поетеса Надії Гармазій почала писати ще у шість років і ніколи не полишала цього робити, чим би в житті не займалася, то «Попелище для феніксів» стло четвертою її книгою. Вона є автором збірок «Готика» (2005), «Приручення лиса» (2008), член бюро обласного літоб’єднання «Степ» і Національної спілки письменників України.

Багато чого можна сказати про цю чудову літераторку, але вона прагне у своїх творах бути відвертою з читачами. Авторка переконана, що справжній поет наділений щастям свідомого уникнення права вибору між песимізмом і оптимізмом. Це за нього робить читач. Поезія Надії явно оптимістична, оскільки відчай, страх, безнадія, мінор – усе долається процесом творчості!

Усі новини