Дрони для Перемоги – квіти після Перемоги: з останнім дзвоником у школах Кропивницького підтримують ЗСУ

Середа, 31 травня 2023 13:49

Сьогодні, 31 травня, у переважній більшості загальноосвітніх шкіл Кропивницького офіційно закінчився навчальний рік. Для школярів трьох закладів Кропивницького останній дзвоник ще лунатиме 01 червня.

Другий рік поспіль уроки в школах України перериваються сиренами повітряної тривоги, російські вояки намагаються руйнувати заклади освіти, щоб залякати нас, посіяти паніку.  Але ворог помилився – його агресія ще більше гуртує українське суспільство у бажанні звільнити свою країну від окупанта. І день останніх дзвоників у школах Кропивницького в умовах воєнного часу  залишається хвилюючим для кожного, не тільки через незабутні і щемні спогади про дитинство, швидкоплинні шкільні роки, неповторну юність, а і відчуттям згуртованості в допомозі Збройним Силам України, зусиллями, спрямованими на те, щоб зробити їх сильнішими, маневренішими, мотивованішими.

- Умови, в яких останні роки навчаються наші діти, на жаль не дають їм можливості повною мірою насолодитися живим спілкування з учителями й однокласниками. Я щиро вірю, що це не стане звичайною практикою і ми якнайскоріше позбудемося звички жити в умовах війни, бо Україна обов’язково переможе. Але у нас назавжди  залишиться традиція постійно підтримувати один одного, надихати тих, хто зневірився. Я також щиро вірю, що бажання пізнавати нове, навчатися, ставити чіткі цілі й досягати їх залишиться з вами назавжди, - звернулася до випускників директорка ліцею “Максимум” Надія Кравченко. 

Цьогоріч міський дитячий парламент закликав учнів, їхніх батьків та вчителів відзначити останній день навчання патріотичною акцією «Обʼєднані у центрі України»: Дрони для Перемоги – квіти після Перемоги.

Юні парламентарі звернулися до управління освіти та й до всіх дітей міста із закликом провести лінійки без квітів, а зекономлені кошти зібрати для закупівлі військового спорядження. Ініціатива знайшла підтримку: скриньки, встановлені у школах під час святкових лінійок активно наповнюються гривнями. Усі охочі можуть долучитися до благодійної акції і перерахувати посильну суму на волонтерський рахунок. Це можна зробити за наступними реквізитами: номер картки: 5169 3324 0795 3457 — Аветисян О.В.(фонд СМАЙЛ),  або переказом на рахунок фонду: БО МБФ СМАЙЛ: код отримувача: 42491113, рРахунок отримувача у форматі відповідно до стандарту IBAN: UA203052990000026007045103151  АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Зібрані кошти передадуть волонтерам, а ті, своєю чергою, придбають такі необхідні  військовим дрони.

Єднаймося! Разом ми сильні. Україна переможе!

У 2023 році повну середня освіту отримують 1355 випускників, 9 клас закінчують  2330 учнів, а 2779 четвертокласників отримують свідоцтва  про здобуття початкової освіти.

Усі новини