Додаткові великомісткі автобуси дозволять вирішити проблему пасажирських перевезень у Кропивницькому в години пік

Середа, 15 травня 2024 16:53

Комунальне підприємство «Електротранс» у Кропивницькому планує закупівлю десяти автобусів великої пасажиромісткості. Виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні у вівторок, 14 травня,  підтримав відповідний проєкт рішення міської ради про надання транспортному підприємству згоди на купівлю транспортних засобів на умовах надання фінансової державної підтримки.

- Великомісткі автобуси на 130-160 пасажирів нам надзвичайно потрібні для вирішення проблеми пасажирських перевезень в години пік на довгих маршрутах, таких як №№ 274, 111 тощо. Крім того, вони стануть надійним резервом для забезпечення роботи громадського транспорту замість тролейбусів під час можливих блекаутів, - відзначив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

Йдеться про автобуси, які вже відпрацювали певний час на маршрутах у країнах Євросоюзу. Вартість одного такого транспорту становить близько 4,4 мільйона гривень, що в три-п’ять разів дешевше за нові автобуси.

За інформацією Віктора Житника, автобусний парк «Електротрансу» оснащений німецькими двигунами, такими ж, як і у транспорті, що планується до придбання. Тож фахівці комунального транспортного підприємства мають досвід їхньої експлуатації.

- Укладання договору  кредитування відбуватиметься на умовах державної  підтримки за урядовою Програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з уповноваженими банками, згідно із чинним законодавством, - повідомив Віктор Житник. – Загальна вартість предмету кредитування не більше 39,825 мільйона гривень терміном не довше за 60 місяців. Авансовий платіж складатиме 10%.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17