«До закладу прийшла прийомна дитина»: у міській раді Кропивницького вивчали досвід взаємодії між вчителями та батьками-вихователями

П'ятниця, 29 березня 2019 16:10

Відповіді на не просте запитання – що робити, коли у ваш заклад прийшла прийомна дитина шукали сьогодні, 29 березня,у міській раді Кропивницького  учасники своєрідного соціально-педагогічного круглого столу.

Організатором заходу виступило управління з питань захисту прав дітей міської ради за участю Асоціації жінок України «Дія». Активними учасниками круглого столу стали представники державних служб, виконавчих органів міської ради, установ, громадських організацій,  заступники директорів закладів освіти з виховної роботи, методисти дитячих садочків, прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу.

Головною темою круглого столу стали актуальні питання реформи деінституціалізації. Під час зустрічі порушувалися проблеми розвитку сімейних форм виховання, влаштування дітей у прийомні сім'ї та роботи з родинами, які опинились у складних життєвих обставинах. Знайшовся час і для  пошуку шляхів взаємодії, обміну досвідом та ресурсами задля зміни ставлення до сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. 

Учасники круглого столу: працівники освіти, психологи, соціальні педагоги, класні керівники, вихователі дійшли згоди, що спільна участь у тренінгах щодо впливу на розвиток і поведінку дитини  під час перебування її в інституційному закладі, в сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, надзвичайно корисна і  дає можливість детально ознайомитися з методами позитивної взаємодії між батьками, вчителями  та вихователями. 

Усі новини