До уваги ОСББ, ЖБК, ОЖБК та управителів багатоквартирних житлових будинків!

П'ятниця, 18 червня 2021 14:28

Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради нагадує ОСББ, ЖБК, ОЖБК та іншим підприємствам, що надають послуги з управління багатоквартирними будинками, що на даний час триває активна підготовка житлового фонду та теплового господарства до опалювального сезону 2021/2022 року.

Управитель чи інша організація, що здійснює утримання/управління житлового фонду (ЖБК, ОЖБК, ОСББ), відповідно до пункту 2.8 Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства  від 17.05.2005 р. № 76, та Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 р. № 620/378, зобов’язані здійснювати підготовку житлових будинків до сезонної експлуатації, зокрема до роботи в осінньо-зимовий період.       Відповідно до вищезазначених правил, під час підготовки будинків до опалювального періоду необхідно перевірити технічний стан конструктивних елементів будинків, провести скління вікон у під’їздах, ущільнення вікон, вхідних дверей та дверей на горищах, виконати дезінсекцію, дератизацію приміщень теплових пунктів та місць прокладання трубопроводів теплотехнічних систем, розташованих у підвалах житлових будинків, здійснювати (якщо необхідно) періодичну повірку теплового лічильника, ревізію запірної арматури на теплових мережах, перевірити та відновити (за необхідності) герметизацію інженерних вводів, виконати ремонт мереж тепло-, водо-, електропостачання, водовідведення, електрощитових, покрівель, відновити (за необхідності) роботу нагрівальних приладів на сходових клітинах. Наголошуємо на необхідності мати відповідний запас піщано-щебеневої суміші для посипання проходів та проїздів на прибудинкових територіях під час ожеледиці, а також набір шанцевих та інших інструментів (зокрема снігоочисних лопат).

Готовність житлового будинку до опалювального сезону та пуску теплоносія до системи централізованого опалення підтверджується актом готовності, який надається теплопостачальною організацією, та паспортом готовності будинку до роботи в опалювальний період, що повинен оформлювати управитель (ОСББ, ЖБК, ОЖБК).

Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради заздалегідь наголошує на необхідності співпраці ОСББ, ЖБК, ОЖБК з теплопостачальним підприємством щодо отримання актів готовності житлових будинків до опалювального сезону 2021/2022 року.

Без отримання зазначених документів пуск теплоносія до будинку буде неможливим.

Усі новини