До Міжнародного дня сім’ї музей Карпенка – Карого підготував виставку родинних фото літераторів краю

П'ятниця, 15 травня 2020 16:09

Кропивницький Літературно – меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого підготував до Міжнародного дня сім'ї онлайн-виставку родинних фото письменників, уродженців краю.

Сім'я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається для українців осередком збереження власних духовних традицій. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в родині, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім'ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглиною, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

Літературно-меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого також долучився  до цього свята і пропонує увазі кропивничан і гостей міста родинні фото письменників-земляків та літераторів, чиє життя пов'язане з нашим краєм.

Для шанувальників літературної творчості цікаво буде переглянути світлини Івана Тобілевича (Карпенко-Карий) у родинному колі, родину Марка Копивницького на Хутірі Затишок,  літературознавця Дмитра Чижевського з родиною, мемуариста, громадського діяча Євгена Чикаленка з дружиною, байкаря, перекладача Микити Годованця з дружиною та сином, поета, літературознавця Євгена Маланюка з дружиною Богумілою та сином Богданом, поета Арсенія Тарковського з дружиною Марією та сином Андрієм, прозаїка Ізраїля Фісановича з дружиною та сином, поета, прозаїка Георгія Книша з дружиною Ідеєю та донькою, прозаїка Василя Козаченка з дружиною Іриною та онуками, мемуариста Олександра Семененка з дружиною, прозаїка Віктора Близнеця, літературознавця, письменника, краєзнавеця Миколи Смоленчука тощо.

У Міжнародний день сім'ї музей бажає усім міцного здоров'я, щастя та непохитної міцності родинних стосунків!

Усі новини