До лав небесного воїнства стали ще п’ятеро Воїнів-кропивничан

Четвер, 2 березня 2023 15:21

Сьогодні, 02 березня, у Кропивницькому провели у засвіти земляків, які мужньо стали до бою з російськими загарбниками й принесли найбільшу жертву, захистивши собою від зла всіх, кого любили, своїх друзів, свою Україну.

43-річний солдат, водій взводу вогневої підтримки Денис Вергун загинув 19 лютого в Сіверськодонецькому районі.

Життя 46-річного штаб-сержанта Віталія Саржевського, стрільця-снайпера мотопіхотного взводу, обірвалося 20 лютого неподалік села Дубово-Василівка Бахмутського району.

Дмитро Миргородський, 46-річний солдат-зв’язківець, помер 24 лютого в шпиталі. Медики довго боролися за його життя, але врятувати так і не змогли.

48-річний старший солдат, водій-радіотелефоніст Олександр Коломієць загинув у бою під Бахмутом 22 лютого.

Серце 43-річного молодшого сержанта Віктора Кота, командира гранатометного відділення, зупинилося 24 лютого під час виконання бойового завдання.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

- Підходить до завершення дев’ятий рік російсько-української війни і вже більше року триває повномасштабне вторгнення орди на нашу землю. Тоді, на самому початку, світ сприйняв це доволі байдуже, а багато українців — легковажно. Дев’ять років гинуть наші Воїни, тримаючи лінію фронту. На превеликий жаль, лише рік тому всі нарешті усвідомили повноту загрози, - сказав під час жалобної церемонії Владика Марк. - Прозріння прийшло, коли ворог з несамовитою люттю заходився палити наш рідний дім, за який боролися і нині борються з ворогом кращі сини й доньки України. Нам важко пояснити мотивацію росіян, чого вони сюди йдуть і за що гинуть, але бачимо, наскільки глибока злоба їх опанувала. Можливо, від того, що свого часу зло не було зупинене, але сьогодні це роблять наші Захисники, подвиг і жертва яких безмірні й неоціненні.

Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. 

Усі новини