До Дня міста у Кропивницькому відкриються три сучасних медичних заклади

Вівторок, 13 червня 2017 16:31

Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому реформуються: триває активна фаза капітальних ремонтів на багатьох об’єктах, в місті створюються нові, сучасні медичні установи. Хід і якість будівельних робіт та перспективи найскорішого введення в експлуатацію низки закладів перевірив міський голова Андрій Райкович.

Напередодні професійного свята – Дня медичного працівника очільник міста завітав до стаціонару №1 Центральної міської лікарні, де триває капітальний ремонт рентгенологічного кабінету, побував у міській лікарні №2 імені Святої Анни – тут буде працювати гемодіаліз ний центр, оглянув майбутнє відділення гострої судинної патології у міській лікарні швидкої медичної допомоги та завершив свою інспекційну поїздку у пологoвому будинку №1.

Приміщення, у якому об лаштоване ренгенологічне відділення Центральної міської лікарні є пам’яткою архітектури поважного віку, тож і клопотів у будівельників з укріпленням конструкцій будинку було багато, але вони віднайшли необхідні технічні рішення. Найсучасніше ретгенологічне обладнання для відділення буде придбане до кінця поточного року, на його закупку у міському бюджеті передбачено 4 мільйони гривень.

Активно працюють ремонтні бригади і у відділенні амбулаторного гемодіалізу на території новоствореної міської лікарні №2 імені Святої Анни. Всі роботи виконуються за рахунок благодійної організації ТОВ «Ренарт». Введення в експлуатація відділення повністю забезпечить потреби у лікуванні методом гемодіалізу хворих на ниркову недостатність у Кропивницькому.

На фінішній прямій і ремонт у відділенні гострих інсультів. Тут виконуються внутрішні і оздоблювальні роботи, монтуються системи вентиляції та електропостачання, а у липні завершиться благоустрій території. Загалом, за 2 роки на створення новітнього інсультного центру у Кропивницькому було використано 3,022 мільйона гривень з міського бюджету. Ще 2,424 мільйона гривень пішло на закупівлю необхідного обладнання: функціональних ліжок, кардіомоніторів, апаратів штучної вентиляції легенів, приладів діагностики та реанімації.

У пологовому будинку №1 одночасно працюють у штатному режимі медики і будівельники. У 2017 році на проведення капітального ремонту приміщення закладу використано 2,062 мільйона гривень. Але тепер тут повноцінно функціонують харчоблок, пральня, готується до відкриття клініко-діагностична лабораторія, яка працюватиме у цілодобовому режимі. Сьогодні будівельники працюють над зведенням нового паркану навколо закладу.

- На всіх об’єктах ремонтні роботи виконуються у запланованих обсягах і в межах відведених для цього термінів, - відзначив Андрій Райкович. –Якість робіт постійно підвищується, будівельники знають наші вимоги і враховують це у своїй діяльності. Ставимо собі за мету довести рівень надання медичних послуг у Кропивницькому до європейського. У країні триває медична реформа, переконаний, що українці обов’язково матимуть можливість отримувати належну допомогу. Завдання міської влади – бути готовими забезпечити комунальні заклади використовувати сучасні технології в медицині. Саме тому ми приділяємо особливу увагу створенню спеціалізованих відділень, розвитку первинної і вторинної ланок надання медичної допомоги. Якщо все буде за планом, то до Дня міста у вересні Кропивницький отримає чудовий подарунок у вигляді трьох сучасних закладів охорони здоров’я.

Усі новини