Для молоді - спільно з молоддю: у Кропивницькому обговорили проєкт профільної міської програми

Четвер, 23 березня 2023 13:46

У Кропивницькій міській раді за ініціативи управління молоді та спорту відбулося обговорення проєкту профільної міської програми “Молодь” на 2024-2026 роки: пріоритетні запити та можливості”.

В консультаціях взяли участь голова  Громадської організації "Слов'янський культурний центр "Задзеркалля", керівник простору «Gogle 87» Олександр Кашлаков, очільниця Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко,  керівник проєкту «Творчі волонтери» Євген Жердій, адміністратор громадського простору «KROP:HUB» Владислав Бобров, очільник центру «Я-Маріуполь» Дімітр Голубченко, засновник  простору «Osnova 76.3» Андрій  Малярчук, представники студентського самоврядування закладів вищої та фахової передвищої освіти міста.

Метою зустрічі став пошук та впровадження ефективних механізмів щодо роботи з молоддю, для молоді та спільно з молоддю. В процесі обговорення дорожньої карти з розробки проєкту пролунало чимало актуальних пропозицій та ідей від Ірини Ткаченко, Олександра Кашлакова та самих студентів.

Як результат, для управління молоді та спорту учасники зустрічі окреслили перші кроки з розробки проєкту програми, зокрема - широке опитування потреб молоді, картування молодіжної інфраструктури міста, збір ідей та пропозицій в залежності від результатів опитування та потреб респондентів, звіт щодо результатів впровадження молодіжної політики за 2021-2023 роки тощо.

Значна увага під час обговорення була приділена основам дизайну опитування, стадіям проєктування дослідження, інструментам охоплення якнайширшої цільової авдиторії: учнівської, студентської молоді та молоді від 25 до 35 років.

На завершення зустрічі її учасники провели арттерапевтичне заняття з використанням метафоричних карток для роботи в команді - це інструмент, який дозволяє звернутися до підсвідомості людини для розкриття творчих здібностей та пошуку шляхів втілення задумів.

Усі новини