Для кропивничан поважного віку ІТ-спеціалісти Кропивницької міської ради проводять курси цифрової грамотності

П'ятниця, 4 червня 2021 17:02

Кропивницька міська рада запроваджує спеціальну короткострокову програму для кропивничан поважного віку зі здобуття  цифрової освіти. Програма, що має на меті підвищення рівня цифрових навичок та компетентностей в суспільстві для представників різних цільових груп населення, створена в рамках реалізації Концепції розвитку цифрових компетентностей громадян.

Перше заняття відбулося сьогодні, 04 червня, на базі НВО “Гімназія ім. Тараса Шевченка”. Група студентів “третього віку” складається із 10 осіб. Навчання проходитиме щоп'ятниці і триватиме до 02 липня.

Слухачів курсів зі стартом занять привітала керуюча справами Кропивницького виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва:

- Сьогодні ми розпочинаємо спеціальний освітній проєкт для людей, які вже вийшли на заслужений відпочинок і не володіють комп'ютером. Цей проєкт буде в новинку і для вас, і для нас, адже міська рада Кропивницького організовує і проводить подібні курси вперше.

Програма навчання цифрової грамотності дозволить її слухачам оволодіти азами користування комп'ютером та мережею Інтернет, і одне із ключових завдань - допомогти пенсіонерам розібратися із інтернет-послугами.

- Показником успішності для нас цих курсів буде те, що ви самостійно зможете подати заяву на переоформлення субсидії онлайн, оплатити комунальні послуги і передати показники лічильників не виходячи з дому, зареєструватися у соціальних мережах і стежити там за новинами в Україні та світі, - відзначила Світлана Балакірєва.

Крім того, слухачі зможуть і самі вносити пропозиції щодо тем із цифрової грамотності, які їх цікавлять найбільше, і ці питання будуть винесені в окреме заняття. Чи будуть курси проводитися на постійній основі, стане зрозуміло після першого потоку. Охочих пройти таке навчання запросили в Територіальному центрі соціального обслуговування Подільського району міста Кропивницького. Самі заняття проводять спеціалісти управління інформаційних технологій міської ради.

Усі новини