Діти учасників АТО у Кропивницькому отримують безкоштовне харчування в закладах освіти

Понеділок, 14 січня 2019 12:10

Дітям учасників АТО у школах та дитячих садочках Кропивницького забезпечують безкоштовне харчування. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради, сьогодні, 14 січня.

Очільник міста поставив чітке завдання в найкоротші терміни підготувати відповідний проект рішення міської ради щодо включення цієї категорії дітей до числа тих, що мають право на безкоштовне харчування.

- Переконаний, що і члени виконкому, і депутати погодяться проголосувати «ЗА», – відзначив Андрій Райкович. - Живемо і працюємо з поправкою на війну. Я прошу вибачення у батьків, за те, що у них виникли такі хвилювання. До подібних питань більше не повертаємось.

За інформацією міського голови, всі школи Кропивницького вже мають нові парти для першокласників. Тож посадові особи управління освіти мають ретельно перевірити, чи встановили їх в усіх класах, та чи усім вистачило нових меблів.

Окрема тема, яку, на думку Андрія Райковича, зараз вкрай важливо контролювати – організація і проведення тендерів на постачання продуктів харчування до закладів освіти.

- Я застерігаю управління освіти, директорський корпус і весь тендерний комітет: головою відповідаєте за якість продуктів для дітей, а також за відповідність ціни та репутацію постачальників. – попередив міський голова - Вимагаю серйозно поставитись до кожної процедури. Зрозуміло, що позицій багато, але ми годуємо дітей, тому все має бути особливо уважно перевірено.

Андрій Райкович також поставив низку завдань керівнику управління освіти Ларисі Костенко та своєму профільному заступнику Наталії Дзюбі щодо організації постійного щоденного контролю температурного режиму у всіх закладах та стану захворюваності дітей на ГРИП та ГРВІ, адже сьогодні перший день, коли учні після канікул повернулись на навчання.

Усі новини