Директори шкіл у Кропивницькому вчилися тонкощам ефективного управління навчальним закладом

Понеділок, 22 жовтня 2018 16:15

Сьогодні, 22 жовтня, у Кропивницькому, в НВО №16 відбувся тренінг для директорів закладів загальної середньої освіти та їх заступників з питань впровадження економічних підходів в управлінні закладом освіти “Ефективний керівник”.

Ініціювала проведення тренінгу керівник управління освіти міської ради Лариса Костенко. Проводити тренінг освітянам запросили доцента кафедри “Стратегії підприємництва” Київського національного економічного університету імені Гетьмана Віталія Паздрія.

За словами спікера заходу, тренінг спрямований на удосконалення системи освіти, на розвиток сучасного керівника, створення механізму стабільного розвитку закладів освіти. Навчання передбачало аналіз сучасного стану закладів освіти, стратегічне і тактичне планування, а також визначення та управління ключовими ресурсами навчального закладу.

- Значну увагу сьогодні ми приділили аналізу результатів і перспектив діяльності закладу освіти, управлінню ризиками і змінами в ньому, - повідомив Віталій Паздрій. - Адже вітчизняна освіта розвивається досить стрімко, і важливо вчасно адаптуватися до нових вимог і викликів cуспільства.

Керівники закладів освіти дізналися, як розвинути власну підприємницьку компетентність і завдяки цьому покращити управлінські результати. Для визначення сильних і слабких сторін управлінців, можливостей і загроз керівництва бізнес-тренер запропонував технологію SWOT-аналізу.

- Поки учні кропивницьких шкіл перебувають на канікулах, у керівників навчальних закладів є можливість підвищити свій фаховий рівень, - зауважила Лариса Костенко. - Головна мета тренінгу - підвищити управлінську компетентність наших керівників. Це необхідно для того, щоб вони змогли складати перспективні плани розвитку свого закладу. Ми плануємо зробити наші школи автономними і конкурентноспроможними на ринку освітніх послуг, тому ці знання керівникам знадобляться у майбутньому в керуванні навчальним закладом.

Усі новини