Дев’ята сесія Кропивницької міської ради продовжила свою роботу

П'ятниця, 4 лютого 2022 15:26

Сьогодні,  04 лютого, продовжила свою роботу дев’ята сесія Кропивницької міської ради. Перед початком другого засідання міський голова проінформував депутатський корпус про стан виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із вибухом газової суміші у житловому будинку по вулиці Космонавта Попова, 24.

Очільник міста повідомив, що наразі ведуться слідчі дії, які мають встановити основну причину, але, оскільки  за фактом має місце вибух газової суміші,  йдеться про порушення техніки безпеки і правил експлуатації.

- Ще і ще раз звертаюся до усіх кропивничан бути уважними, вимогливими і принциповими у питаннях дотримання правил поводження з побутовими приладами і правилами експлуатації інженерних мереж. Це збереже ваше життя і здоров’я, - наголосив Андрій Райкович. – Прошу також депутатів провести широку роз’яснювальну роботу на своїх виборчих округах. Застерегти містян від помилок, які повертаються до нас надзвичайними ситуаціями.

Міський голова від імені депутатського корпусу висловив співчуття родині загиблого.

- Ми відразу долучилися до підтримки постраждалих від вибуху мешканців, - підкреслив міський голова. – Для лікування дітей надана необхідна допомога. Ми запросили провідного спеціаліста з лікування опіків із Дніпра, він надає необхідні консультації. Дівчата після лікування пройдуть необхідний реабілітаційний курс. Загрози їхньому життю немає.

У той же час обстеження будинку підтвердили, що є проблеми із його силовими конструкціями.  Розпочався етап стабілізаційно–відновлювальних робіт, щоб не дати можливості статися обвалу панелей. До трьох під’їздів будинку вже подається електроенергія, триває обстеження димвентаканалів – це умова відновлення газопостачання. Подача електроенергії і газу дозволить почати опалювати помешкання, оскільки більшість квартир має автономні системи.

Будівельники  сьогодні ставлять додаткові підпорні стійки у підвалі, потім укріплять перекриття між першим і другим поверхами, маршеві сходи. Це дозволить зайти у під’їзди експертам, які визначать ступінь руйнації конструкцій і експертні висновки дозволять прийняти рішення, чи придатне житло для подальшого проживання. Якщо так – будуть розроблена проєктна документація і виконані за нею будівельно–ремонтні роботи.

- Сьогодні ми маємо рішенням міської ради передбачити необхідний фінансовий ресурс для виготовлення проєкту і можливості розпочати аварійно – відновлювальні роботи, - відзначив Андрій Райкович. – Далі за розвитком подій ми прийматимемо подальші рішення, направлені на виконання ремонтних робіт і соціальну допомогу мешканцям.

Усі новини