Держпродспоживслужба нагадує про необхідність неухильного дотримання карантинних вимог у Кропивницькому

Вівторок, 11 січня 2022 11:58

Іще у 2022 році, коли в Україні було введено обмежувальні протиепідемічні заходи через поширення коронавірусу, Кабінет Міністрів визначив Держпродспоживслужбу як орган, що проводить перевірки на предмет дотримання карантинних вимог.

За інформацією Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, за цей час в регіоні проведено 89621 обстеження закладів освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринків, закладів, що надають послуги з розміщення, об'єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів, при цьому у 13,8% перевірок були виявлені порушення.

Серед системних порушень: недотримання маскового режиму, соціальної дистанції, перевищення кількості відвідувачів понад допустимі норми, відсутність контролю температури тіла, контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту,  ігнорування проведення дезінфекції контактних поверхонь, використання деззасобів без маркування, не поновлення маркування для дотримання соціальної дистанції.

- Попри те, що Кіровоградщина тривалий час знаходиться у жовтій карантинній зоні, протиепідемічні обмеження і в цій зоні із 06 грудня уже минулого, 2021 року, стали суворішими, - наголосив начальник обласної служби Ігор Бойчук. - Саме тому кропивничанам, як і решті жителів області, необхідно активніше долучатися до проведення спільних заходів проти поширення захворюваності на COVID-19 і неухильно дотримуватися карантинних вимог

Усі новини