Депутатська комісія Кропивницької міськради звернеться до правоохоронних органів щодо діяльності кар'єру

Четвер, 28 жовтня 2021 17:39

Сьогодні, 28 жовтня, відбулося засідання постійної комісії Кропивницької міської ради з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

Комісія, під головуванням депутатки міської ради Валентини Яремчук, розглянула підтриману громадськістю електронну петицію що, на думку її ініціаторів, незаконної роботи кар’єру у селищі Соколівському. Поділитися своїми думками на засідання комісії прийшли сьогодні члени ініціативної групи, які вимагають зупинити користування надрами на цій земельній ділянці і не передавати її у користування будь-яким організаціям.

Члени комісії детально обговорили порушену проблему. За інформацією начальника управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради Романа Лунгола, заяв щодо передачі у власність земельної ділянки кар’єру  до міської ради не надходило. Роз'яснення надала і начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк: комісія може розглядати лише ті питання, які належать до повноважень міської ради, а оскільки заяви про відведення земельної ділянки не надходило, то і предмет розгляду для земельної комісії відсутній.

У свою чергу, Валентина Яремчук запропонувала з порушеного питання звернутися до правоохоронних та контролюючих органів і колеги її підтримали.

Загалом, постійна депутатська комісія розглянула  41 питання щодо регулювання земельних відносин на території міста Кропивницького

Усі новини