День Європи – особливий для українців день!

П'ятниця, 15 травня 2020 14:47

Традиційно, у третю суботу травня  в Україні відзначається День Європи. Цьогоріч ця визначна дата припадає на 16 травня.

День Європи є символом започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободі, демократії, повазі до прав людини, верховенстві права та враховує інтереси всіх учасників.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення незалежної України жити в мирі та злагоді на своїй землі, будувати власне майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Гасло “Ми йдемо в європейський дім” для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, виявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.

Українці невідворотно торують європейський шлях. Україна має таке право, бо робить це за власним бажанням і заплатила за можливість єднання з європейськими народами величезну ціну.

Запрошуємо усіх кропивничан долучитися до відзначення Дня Європи і підтвердити європейський курс держави розміщенням на своїх будівлях прапорів України та Європейського Союзу.

Усі новини