День Соборності у Кропивницькому

П'ятниця, 19 січня 2018 11:09

Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України - покладання квітів до пам'ятника Богдану Хмельницькому та мітинг громадськості за участю керівництва області та міста відбудуться у Кропивницькому 22 січня. Початок урочистостей - о 10 годині ранку на площі Богдана Хмельницького, збір учасників — о 9 год. 50 хв.

Міська рада міста Кропивницького запрошує представників громадськості, релігійних громад та студентської молоді, активістів місцевих осередків політичних партій, представників виконавчих органів міської ради та районних у місті рад, а також гостей міста взяти участь у заході, присвяченому 100-літньому ювілею проголошення незалежності України IV Універсалом Української Центральної Ради, яке відбулося 22 січня 1918 року, та 99-річчю прийняття Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою, який було ухвалено роком пізніше на Софійській площі у Києві 22 січня 1919 року.

Протягом дня громадські активісти покладуть квіти до пам'ятників та пам'ятних дощок українським державотворцям та діячам культури, учасникам Революції Гідності та АТО, а саме: Володимиру Винниченку, В'ячеславу Чорноволу, Тарасу Шевченку, Марку Кропивницькому, Віктору Чміленку, пам'ятного знака зі світлинами Героїв Небесної Сотні (площа Героїв Майдану), пам'ятного знака зі світлинами загиблих учасників АТО (парк Ковалівський) у місті Кропивницькому.

У цей день у храмах міста будуть проведені молитовні заходи за єдність України, на будівлях адміністративних установ, підприємств, організацій міста буде піднято Державний Прапор України.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13