Дефіциту продовольчих товарів у Кропивницькому в карантинний період не зафіксовано
Дефіциту найважливіших продуктів харчування у торгівельних закладах Кропивницького не зафіксовано. Усі групи продовольчих товарів у достатній кількості представлені на полицях магазинів і ринків міста. Це відзначила заступник начальника управління економіки Тетяна Ломова під час позачергового засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у середу, 25 березня.
- Ми здійснюємо щоденний моніторинг як наявності товарів, так їхньої вартості, - повідомила посадовиця. – Після періоду невеликого підвищення цін одночасно зі зростанням попиту на основні продукти харчування у Кропивницькому ситуація стабілізувалася.
За результатами розрахунків, наданих управлінням економіки, щоденна потреба населення Кропивницького у продовольчих товарах становить:
- цукор | - 14,5 т. |
- борошно пшеничне | - 5,5 т. |
- крупа гречана | - 1,4 т. |
- олія соняшникова | - 4,1 т. |
- вершкове масло | - 3,6 т. |
- яловичина | - 10,8 т. |
- м’ясо птиці | - 6,8 т. |
- молоко | - 41,3 т. |
- яйця курячі | - 0,14 млн.шт. |
- капуста | - 16,6 т. |
- картопля | - 60,3 т. |
- морква | - 5,6 т. |
- цибуля | - 5,2 т. |
- буряк | - 5,4 т. |
- яблука | - 30,6 т. |
- хліб | - 36,6 т. |
- макарони | - 2,5 т. |
- рис | - 1,4 т. |
- сало | - 1,2 т. |
- ковбаси | - 4,9 т. |
- сметана | - 3,0 т. |
- сир | - 3,8 т. |