"Cool Games": Кропивницькі школярі перемогли у всеукраїнських змаганнях

Вівторок, 22 листопада 2022 18:25

У селищі Винники на Львівщині відбувся ІV всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів "Cool Games". У захоплюючих змаганнях, які тривали з 15 по 20 листопада, взяли участь 25 збірних команд школярів з усієї країни. Команду Кіровоградської області представляли школярі з навчальних закладів Кропивницького, які стали переможцями обласного етапу змагань.

До команди обласного центру увійшли: Єлизавета Прилєпова, Артем Огородник, Максим Сагайдак, Єлизавета Міхальцова з Фортечної гімназії, Дмитро Шиповських, Анастасія Бєлік з НВО №26, Вадим Дубівка, Маргарита Луньова, Анастасія Глумна, Максим Тарасенко з ліцею «Науковий». Готували команду вчителі фізичної культури Максим Євтягін з НВК №26 та Олег Білобабченко з Фортечної гімназії.

Крім того, важливу роль в команді відіграли судді проєкту Олександр Шевчук з НВО №8 та Олександр Сухоручко з ліцею "Науковий", які, крім своїх прямих суддівських обов’язків, брали активну участь у підготовці команди, супроводжували під час змагань та у побуті.

Крім основних змагань, у команд була насичена програма різноманітних заходів. Під час Гранд Фіналу усі 25 команд-учасниць продемонстрували спортивні презентації своїх регіонів. Усі виступи були пронизані темою патріотизму, натхнення та перемоги України. Для учасників турніру провели також декілька майстер-класів та тематичних зустрічей. На свято спорту завітала Діана де Навасель де Кубертен, праправнучка Пьєра де Кубертена, барона, ініціатора сучасних Олімпійських ігор.

Під час змагань кропивницькі діти показали дуже високий результат. На фінальну зустріч проти команди Донецької області підійшли без жодної програної зустрічі. Так і у фіналі перемога була за нами з рахунком 2:0. Хоча в останній естафеті довелося перебігати естафету через рівність часу проходження по дистанції у обох команд. Третє місце посіла команда з Івано-Франківська, які перемогли одноліток з Волині. У боротьбі за п’яте місце школярі з Київської області переграли Херсонську область, сьоме місце посіла команда з Києва, а замкнула фінальну вісімку команда Чернівецької області.

Вітаємо з чудовим виступом та перемогою школярів, вчителів та заклади загальної середньої освіти Кропивницького та бажаємо продовжити чудову серію перемог на змаганнях в наступному році.

Усі новини