Честь і вічна пам’ять: у Кропивницькому попрощалися із загиблими Героями - земляками

Четвер, 12 вересня 2024 16:26

Сьогодні, 12 вересня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища відбулося прощання з Героями-земляками, які ціною власного життя зупинили російських агресорів, залишившись до останньої хвилини вірними обов’язку мужності й честі: солдатами Олександром Краснобаєвим і Андрієм Решняком.

Олександр Краснобаєв народився 08 січня 1980 року у селі Сабатинівка на Кіровоградщині. Був єдиним сином в багатодітній родині. Навчався в обласному центі у школі-інтернаті, тепер – Кропивницький ліцей «Сокіл».

Після закінчення навчального закладу пішов працювати, щоб підтримувати маму, яка виховувала дітей без батька. Олександр самостійно освоїв професію будівельника, захоплювався цією справою. Працював на різних підприємствах міста у сфері будівництва. Він дуже любив тварин та був справжнім життєлюбом.

У липні 2024 року Олександр Краснобаєв приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив на посаді гранатометника десантно-штурмового відділення.

Солдат Олександр Краснобаєв загинув 04 вересня 2024 року у районі населеного пункту Бездрик Сумської області, при виконанні завдань необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Олександр назавжди залишатиметься у спогадах рідних доброю, чуйною, щирою людиною, турботливим люблячим сином, братом та найкращим дядьком. Без рідної людини залишились мама, троє сестер захисника та племінники, якими він завжди опікувався.

Андрій Решняк народився 05 серпня 1978 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 31, нині – Гімназія «Інтелект». Захоплювався спортом, багато років займався в спортивній секції з гандболу. Полюбляв з дитинства з батьком ходити на полювання.

У 1997 році закінчив Кіровоградський будівельний технікум, тепер - Кропивницький будівельний фаховий коледж, та отримав кваліфікацію будівельника-технолога. Працював за фахом на підприємствах міста.

У березні 2024 року Андрій Решняк став до лав Збройних Сил України, щоб  боронити рідну землю від російських загарбників. Служив на посаді стрільця-снайпера.

Безпосередньо брав участь у виконанні завдань в найнебезпечніших точках бойового зіткнення в Сумській та Донецькій областях.

У липні 2024 року в районі населеного пункту Нью Йорк Бахмутського району Донецької області, зупиняючи російських окупантів, Андрій Решняк отримав важке поранення. 09 вересня 2024 року серце Героя зупинилося.

У пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів Андрій Решняк назавжди залишиться надійним товаришем, дуже доброю, компанійською, життєрадісною людиною. У захисника залишилась мама, син та брат.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава їм! Вічна і світла пам'ять!

Усі новини