Через 104 роки російські окупанти свій бій під Крутами програли

Четвер, 3 березня 2022 16:07

Щороку, 29 січня, в Україні вшановують пам'ять полеглої на залізничній станції Крути  в бою із шеститисячною армією російських більшовиків у 1918 році  української молоді.  День пам’яті Героїв Крут – це одна з найгероїчніших і найлегендарніших сторінок в історії української визвольної боротьби 1917 – 1921 років.

29 січня 1918 року  українцям вдалося у нерівному бою зупинити  просування ворога на Київ і таким чином дозволити українській делегації підписати Брестський мирний договір. За різними даними до 200 молодих хлопців: добровольців, студентів куреня Січових стрільців Київського університету св. Володимира та гімназистів київських гімназій і курсантів військових училищ, офіцерів та вояків армії УНР свідомо принесли себе в жертву в ім’я майбутніх перемог України і в цьому найвища цінність їхнього подвигу.

У розвідувальному загоні із близько 30 бійців, був і наш земляк – Володимир Шульгин, він потрапив у полон і поліг смертю хоробрих.

Через 104 роки, 01 березня 2022 року під Крутами відбувся знову бій Збройних сил України та сил територіальної оборони  із російською окупаційною армією.

Територіальна оборона Збройних сил України повідомляє: “За свідченням жителів громади, після бою трупи майже 200 загиблих російських солдатів та офіцерів збирали по всій окрузі. І на двох КАМАЗах повезли у бік Сумщини. Через 104 роки українці і росіяни билися знову. Цього разу російська армія зазнала тут приголомшливої поразки».

У нас одна мета — Україна!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13