Бюджет 2022: у Кропивницькій міській раді проаналізували додаткові фінансові потреби на наступний рік

Середа, 10 листопада 2021 16:02

У середу, 10 листопада, секретар міської ради Олег Колюка провів чергове засідання робочої групи з підготовки проєкту бюджету Кропивницької міської територіальної громади на   2022 рік. Участь у роботі групи взяли заступники міського голови Олександр Мосін, Михайло Бєжан, Олександр Вергун, Сергій Колодяжний, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва, керівники виконавчих органів та депутати міської ради.

Члени робочої групи розглянули подані бюджетні запити від управління капітального будівництва, управління транспорту та зв'язку, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління молоді та спорту, управління культури і туризму, а також районних у місті рад — Подільської та Фортечної.

Граничний обсяг бюджету разом із сумами додаткового фінансового ресурсу по зазначених управліннях  коментувала начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

Найжвавіше обговорення у членів робочої групи викликала додаткова фінансова потреба  управління транспорту та зв'язку, левова частка якої скеровується на забезпечення пільгового проїзду в місті. Депутатка міської ради Валентина Яремчук звернула увагу, що значні фінансові вливання, зокрема у комунальне підприємство “Електротранс”, мають  призвести до впровадження нових сервісів.

У свою чергу,  заступник міського голови Олександр Вергун акцентував увагу членів групи на  поступовому і наполегливому технічному розвитку підприємства:

- У Кропивницькому працює система GPS-навігації на комунальному транспорті і вона себе добре зарекомендувала. А система «єдиного електронного квитка» розробляється на рівні держави уже впродовж двох років. І законність тих електронних форм оплати, що їх запровадили інші міста є під сумнівом.

Позицію  влади озвучив і секретар міської ради Олег Колюка:

- Комунальний транспорт виконує передусім  соціальну функцію. А якщо мова йде про фінансовий бік питання, то правильно буде говорити про економічно обгрунтовані тарифи у сучасних реаліях. Сьогоднішні проблеми у сфері пасажирських перевезень  лежать далеко за межами повноважень лише міської влади, - підсумував він.

Заступник міського голови Михайло Бєжан запропонував зібрати профільну депутатську комісію, куди запросити і керівника КП “Електротранс”, де предметніше пропрацювати усі технічні і фінансові  питання. Члени робочої групи підтримали таку пропозицію.

Одностайно підтримала робоча група запитувані додаткові фінансові потреби управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища - на розробку Генерального плану міста та управлінню молоді та спорту, де потреба у додатковому фінансовому ресурсі зросла через низку об'єктивних причин, зокрема, здорожчання енергоресурсів та підвищення вимог до забезпечення спортсменів на рівні профільного міністерства .

Усі новини