Бути на «Хвилі»: у Кропивницькому відкрилася молодіжна мистецька резиденція

Середа, 19 червня 2024 15:36

Мистецьку резиденцію «Хвиля» відкрили у Центрально-українському державному університеті імені Володимира Винниченка сьогодні, 19 червня. На урочисте відкриття галереї зібрався майже увесь мистецький бомонд Кропивницького. Завітали на мистецьку подію також заступниця начальника Кіровоградської ОВА, депутатка міської ради Катерина Колтунова, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Сергій Колодяжний.

Ініціатором створення мистецького простору став ректор ЦДУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь. Вітаючи усіх причетних із цією подією, він наголосив, що відкритий арт-простір створений для народження нових творів мистецтва. Він стане осередком прояву майтерності не лише для студентів мистецького факультету університету, а й для усіх талановитих кропивничан.

Із відкриттям мистецької резиденції усіх шанувальників мистецтва привітала заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова.

- Арт-простір «Хвиля» - це сучасний культурний центр, що служить платформою для художників, музикантів, письменників та інших митців, щоб поділитися своїми роботами з громадськістю. Галерея служитиме для збереження автентики нашої області і місцем для творення сучасних національних обрисів. Це місце створене для того, щоб зрозуміти, хто ми є, які ми українці, щоб усі ми могли вистояти у ці нелегкі часи, - зазначила Катерина Колтунова.

Про те, що тут народжуватимуться нові експонати для виставок, свідчили майстер-класи, пленери і експозиції різноманітних виробів декоративно-ужиткового мистецтва, представлені творчими осередками, музеями і центрами народної творчості.

А в галереї, яку облаштували в укритті найстарішого корпусу університету, на всіх відвідувачів чекала неймовірної краси і захоплення виставка керамічних робіт студентів мистецького факультету різних років ЦДУ імені Володимира Винниченка. Керамічні композиції демонструють різноманітність технік, стилів і концепцій, які використовуються у сучасній кераміці, підкреслюючи її художню та культурну цінність. 

Відкриття арт-простору «Хвиля» відбулося в рамках Дня спільнодії, який проходить у межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як».

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17