"BusinessKrop-HUB": Кропивницька міська рада переймає досвід львівських колег у створенні центру підтримки підприємництва

Середа, 15 березня 2023 13:49

У Кропивницькій міській раді планують створити сучасний центр підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB", але щоб проєкт був успішним уже зі страту, переймають досвід колег з інших регіонів, де вони вже реалізовані і працюють не перший рік.     

Так, представники департаменту з питань економічного розвитку на чолі із начальницею управління економіки Тетяною Ломовою відвідали  Центр підтримки підприємництва Львівської міської ради, який функціонує у Львові із 2019 року.

Кропивничанки поспілкувалися із львівськими колежанками - в.о. заступника директора департаменту економічного розвитку – начальницею управління економіки Галиною Заяць, завідуючою сектору підприємництва та регуляторної політики управління економіки департаменту економічного розвитку Оксаною Куданчук та заступницею директора КП «Центр підтримки підприємництва Львівської міської ради», тренеркою Анною Чуба.

Центр підтримки підприємництва у Львові створено як комунальну неприбуткову установу, функціонує він безпосередньо у приміщенні міської ради і має на меті створення комфортного бізнес середовища у Львівській міській територіальній громаді.

- Ми поцікавилися напрямки роботи львівського центру, вони досить розгалужені — це навчання, консультації, обслуговування «Гарячої лінії» та «Гарячого столу», - розповідає Тетяна Ломова, - Зрозуміло, що основна цільова категорія центру — це місцеві підприємці, саме для них проводять актуальні тренінги, вебінари та консультації. Що ще цікаво, в центрі багато працюють із молоддю – це майбутнє місцевого бізнесу: для них організують і проводять цілі курси тренінгів “Студентське підприємництво”.

Якщо із такими напрямами роботи як “Гаряча лінія” та навчальні тренінги все зрозуміло, то послуга «Гарячий стіл» дозволяє оперативно вирішувати проблемні питання підприємців при реалізації інвестиційних проектів.

- Ми обговорили з колегами  також питання залучення львів'ян різного віку до підприємництва та стимулювання у них зацікавленості в започаткуванні власної справи,  ознайомилися із розвитком кластерних ініціатив, реалізацією спільних проєктів з підприємцями та асоціативними підприємницькими структурами,  розвитком жіночого, соціального та креативного підприємництва — всі ці напрями, так чи інакше, намагатимемося розвивати і у нас в Кропивницькому, - підсумувала Тетяна Ломова.

Довідково:

Кропивницька міська рада з проєктом "Створення центру підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB", як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді" стала переможцем конкурсу для органів місцевого самоврядування, який проходив в  рамках реалізації програми міжнародної допомоги "EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Мета програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.

Усі новини