“Будуємо Україну разом”: у Кропивницькому зберуться волонтери з усієї України, щоб втілити у життя цікаві соціальні проекти

Середа, 15 лютого 2017 17:09

Сьогодні, 15 лютого, секретар міської ради Андрій Табалов провів робочу зустріч із представниками “Львівської освітньої фундації”. Олексій Сапига та Дзвенислава Стецуняк, які минулого року презентували у Кропивницькому свій проект “Будуємо Україну разом”, розповіли про хід його реалізації.

Цього року у межах розширення проекту “БУР” саме Кропивницький був обраний містом для втілення соціальних проектів волонтерами з усіх куточків України. Місцеві активісти долучитись до благодійної програми і вже підготували перелік родин, які отримають допомогу добровольців — це одна родина учасника АТО, одна багатодітна сім’я, один будинок сімейного типу та родина з дитиною, що має особливі потреби та сім’я волонтера. Найбільше такі сім’ї потребують допомоги у вирішенні побутових питань, тому волонтери допоможуть їм відремонтувати їхні помешкання.

Добровольці проекту “БУР” планують приїхати у Кропивницький 7 травня і, після облаштування наметового містечка, що базуватиметься на території обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій, приступити до роботи.

Зміна добровольчого табору триватиме два тижні, матиме два заїзди, саме за цей час волонтери мають встигнути втілити у життя всі заплановані проекти. Представники “Львівської освітньої фундації” презентували Андрію Табалову кілька проектів кропивнича. Крім допомоги сім’ям, які вони обрали для реалізації в обласному центрі це - облаштування скверу по вулиці Генерала Жадова, створення муралу на стіні однієї з бібліотек міста та облаштування відкритого класу на подвір’ї ЗОШ №6.

Усі будівельні матеріали та транспортні витрати волонтери купуватимуть самі. Єдине, про що добровольці попросили секретаря міської ради — організувати їм трансфер до місць, де вони мають працювати і доставку у волонтерський табір їжі.

Андрій Табалов висловив підтримку проекту “Будуємо Україну разом” і пообіцяв максимальне сприяння у всіх питаннях, що стосуються реалізації мистецьких та соціальних проектів у Кропивницькому.

Усі новини