Будівельно-ремонтні роботи на відкритих майданчиках у Кропивницькому повинні завершитися до кінця року

Понеділок, 15 листопада 2021 13:10

У Кропивницькому ще тривають будівельно-ремонтні роботи на відкритих майданчиках об’єктів соціально – культурної та комунальної інфраструктури. Усі вони мають бути завершені якщо не до кінця листопада, то вже до кінця року точно, наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 15 листопада. Зокрема, йшлося про вулиці Василя Нікітіна та алею між вулицями Космонавта Попова та Генерала Жадова.

- Завершуються будівельні і ремонтні роботи на відкритих майданчиках. Найбільші з них - це вулиця Василя Нікітіна та алея між Попова і Жадова. Ми проінспектували ці об'єкти, бачили якими темпами там ведуться роботи, до того ж погода дає можливість завершити  всі роботи  якнайшвидше, - відзначив очільник міста.

На даному етапі доручення міського голови більшою мірою стосуються благоустрою цих об'єктів і залучення до цієї роботи тамтешніх жителів. Висадка нових дерев, обрізка тих, які вже там ростуть не перший рік, робота над ландшафтним дизайном і прибирання прибудинкових територій — це ті завдання, які ставить міський голова перед комунальними підприємствами та відповідними виконавчими органами. Але разом з тим він закликає і місцевих жителів не бути сторонніми спостерігачами і активно долучатися до  процесу.

- Пішохідна алея на Попова - Жадова після благоустрою виглядатиме гарним бульваром. Зручні лавочки, сучасне світло, велодоріжки, навесні квіти висадять. Справді, комфортна територія. І якщо вже витрачаємо такі великі  кошти на роботи, то треба привести цю територію до гарного ландшафтного вигляду.  Це стосується і вулиці Нікітіна, - зазначає Андрій Райкович. - І до людей звертайтеся,  квартальна і спецінспекція повинні заохотити їх, не штрафами, а роз'яснювальною роботою. І голови районів нехай долучаються. Щоб люди розуміли, що від них  також залежить порядок і яка їхня участь має бути видимою. Чистота, порядок біля дворів — це елементарні господарські речі, - наголошує міський голова.

У контексті порушеної теми загадав Андрій Райкович про комунальні заклади, що є по вулиці Василя Нікітіна, як-то школа, наприклад, там також територія повинна бути приведена до належного стану — якісний заасфальтований під'їзд, пофарбований паркан  тощо.

Об'єм запланованих робіт чималий, кошти вкладаються також значні, але не всі це цінують, так на алеї між вулицями Попова та Жадова, не встигли комунальники висадити квіти, як їх покрали. Тому міський голова закликає долучитися до контролю  поліцію і організувати в цьому районі системні чергування патрулів.

Іще одне важливе доручення міського голови стосується стану табличок із назвами вулиць: вони або старі написані російською мовою, або геть відсутні. Таблички з назвами вулиць мають бути  виключно українською мовою. Це стосується і вивісок магазинів, зовнішньої реклами в Кропивницькому — це пряма норма закону.

Усі новини