Благоустрій міста – важлива сфера діяльності міської влади Кропивницького

Середа, 12 лютого 2020 10:25

У Кропивницькому  успішно реалізуються заходи, спрямовані  на благоустрій міста. Це відзначила начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяна Савченко під час свого звіту за результатами виконання бюджетних програм 2019 року під час пресконференції у вівторок. 11 лютого.

- Маємо гарний результат - місто прибране і охайне, - наголосила Тетяна Савченко. -  Спрямування  коштів з організації благоустрою міста  за усіма видами джерел фінансування відбулося на загальну суму  120 385,7 тис.грн, що складало 84 % до запланованого обсягу видатків - 143 826,6  тис. грн.

Особлива увага приділялася   вуличному  освітленню  міста. На капітальний ремонт  мереж зовнішнього освітлення використано кошти в сумі 13 720,3 тис. грн, що становить 70 % виконання від обсягу фінансування (19 670,1 тис.грн). У показниках  виконання робіт це виглядає наступним чином: встановлено 1 305  світлоточок на лініях протяжністю  39,152 км та  на 74 об’єктах. 

Так, повністю виконані  роботи по вулицях та провулках міста:  Амурській, Українській, Чернігівській, Панаса Михалевича,  Петра Тодоровського, Нікопольській, Криворізькій, Балтійській, Олега Паршутіна,  Дунайській,  Мінському, Шаховому, Львівській, Лізи Чайкіній,  Сухумській, Івана Сірка, Середньої П’ятихатській, Акмолінській, Олександра Олеся, Канатній, Морській, Кам’яному та  багато - багато  інших.

На 8 об’єктах розроблено проєктну документацію,  20 об’єктів, по яким укладено угоди і розпочаті роботи у минулому році є перехідними на 2020 рік. 

У рамках програми  Екологічної Фінансової Корпорації «НЕФКО» проведено капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць міста за проєктом «Підвищення енергоефективності  у навчальних закладах і системі вуличного освітлення у м. Кропивницькому» на суму 1 663,2 тис.грн.ю Зовнішнє освітлення з’явилося по вулицях: Варшавській та Родниковій  (від вулиці Кільцевої до проспекту Інженерів, Мозеса Гомберга, 65, 66, 67, 68,  вул. Родниковій, 76, 77, 78, 79).

-  У  парку-памʼятці садово-паркового мистецтва місцевого значення  «Перемога» виконувалися роботи із благоустрою територій, частково влаштовані пішохідні доріжки з плитки, влаштовано освітлення, встановлено огородження футбольного поля та каскадні сходи та інші будівельні роботи на суму 23 938,6 тис.грн. Об’єкт є перехідним на 2020 рік, - звернула увагу Тетяна Савченко. – І у сквері  Шевченка замінено покриття  тротуарів, відновлено мережі зовнішнього освітлення, встановлено урни та лавки на суму 1 483,7 тис.грн. Обсяг виконано у повному обсязі.

Проведено  капремонт покриттів проїздів та пішохідних доріжок на Алеях Слави на території  Масляниківського та  Рівнянського кладовищ на суму   3 048,3 тис.грн.

По реконструкції греблі р. Сугоклея з виготовленням проектно-кошторисної документації, обсяг виконаних робіт  склав  3 998,0  тис.грн.

- Благоустроєм міста Кропивницького займаються п’ять комунальних підприємств, які входять до структури головного управління ЖКГ, а саме:  КП «Благоустрій», КП «УНІВЕРСАЛ 2005», КП «Міськсвітло»,  КП «Ритуальна служба-спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» та КП «Спеціалізована монтажно-експлуатаційна організація», - зазначила начальник головного управління. - Виконані роботи по поточному ремонту та утриманню об’єктів  благоустрою міста  на загальну суму  75 331,3 тис.грн.

Комунальним підприємством «Міськсвітло» виконувалися роботи з поточного ремонту та утриманню в належному стані мереж зовнішнього освітлення (395,3  км мереж, 11420 світлоточки), відшкодовувались витрати по електроенергії вуличного освітлення на загальну суму 14 253,5 тис. грн.

Комунальним підприємством «УНІВЕРСАЛ 2005» за звітний рік виконано роботи з утримання вулично-дорожньої мережі міста на суму  34 225,0  тис. грн, а саме: проводились роботи з прибирання доріг міста від снігу, посипання доріг протиожеледними матеріалами, прибирання 91 зупинки громадського транспорту по вулицях міста, а також систематичне підмітання спеціалізованими автомобілями ПМ «Глобус»  65 вулиць міста, систематичне вивезення сміття з 186 контейнерів з 35 контейнерних майданчиків міста, ліквідація локацій сміттєзвалищ (161 шт., обсягом 13,1 тис. тонн), ліквідації  ямковості на дорогах з твердим покриттям, ін.;

У 2019 році проведено вилов та стерилізацію 716  безпритульних тварин. Вартість проведених робіт становить 598,8 тис.грн. Вартість вилову, стерилізації та перетримки протягом 5 днів 1 тварини в середньому на рік становило   837,0 грн.

Комунальним  підприємством «Благоустрій» виконувались роботи із комплексного утримання зелених насаджень, обрізці дерев та озеленення, покосу трави, дотримання чистоти на вулицях, алеях і парках, впорядкування парку «Ковалівський», технічній інвентаризації та паспортизації об’єктів, скошування газонів, влаштування квітників, газонів та багато іншого на суму 17 932,4 тис.грн.

Зокрема, обрізано 3014 дерев та висаджено дерев, кущів  -  1458 шт, з них 1 200,0 шт. кущів;  2 520  м. п  живої  огорожі; 11 322,5  кв.м  квітників. Викошено газонів - 286,7 га, встановлення 102 вазони та 14 інсталяцій з квітами; висадження квітів - 325 тис.шт. Загальна сума виконаних робіт - 17 932,4 тис. грн.

Колективним підприємством «Єлизавета» проведено поточний  ремонт зелених  насаджень (знесення сухих, аварійних, фаутних дерев)  на  суму  3 565,8 тис. грн в кількості 376 дерев.

КП «Ритуальна служба-спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» на утримання, ремонт кладовищ та  меморіального комплексу на Фортечних валах (очищення доріжок та проїздів від снігу; прибирання, вивезення сміття; видалення порослі дерев; покіс  трави;   грейдерування проїздів на території  кладовищ,  ін. за  звітний  період  використано  суму  3 300,0 тис. грн. 

Відремонтовано та влаштовано зупинок громадського транспорту на суму 463,0 тис. грн. у повному обсязі  (вул. Романа  Шухевича – зупинка «Автовокзал  № 1 – Аеропорт»;  вул. Преображенська біля  центрального ринку; вул. Садова- зупинка  «Авторинок», вул. Академіка Корольова - зупинка «Академіка  Корольова»).

В рамках реалізації  проектів  Громадського бюджету міста, передбачено 6 проектів на суму 1 664,9 тис. грн.

Капітальні та поточні ремонти об’єктів виконані у повному обсязі  на суму 1 107,4 тис.грн.

Зокрема, виконано:

  • ремонт тротуару по вулиці Мечникова. Обсяг робіт завершено у повному обсязі - 138,6 тис. грн;
  • облаштування пішохідної доріжки біля дитячого майданчика «Кущівський». Обсяг робіт  завершено - 131,1 тис. грн;
  • «Дозвілля родини» - обсяг робіт завершено на суму 148,6 тис. грн;
  • «ВИШИВАНКА» - благоустрій пішохідних доріжок на прибудинкові території  по  вул. Волкова, буд. 30» - 147,5  тис. грн.   Обсяг робіт  завершено у повному обсязі.
  • «Дитячий майданчик на прибудинковій території  «Щасливі діти – міцна родина – успішна країна» у сумі  83,2 тис. грн. Обсяг робіт  завершено у повному обсязі.
  • «Алея Авіаторів». Обсяг виконаних робіт становить 458,4 тис. грн.  Об’єкт  є  перехідним  на  2020 рік.

- Минулий рік був дуже насиченим на виконані роботи щодо покращення благоустрою міста. Будемо й надалі працювати в обраному напрямку в інтересах і на благо наших громадян, для загального добра й благополуччя, намагаючись максимально і в повному обсязі задовольнити потреби, а головне – виправдати довіру людей, - запевнила Тетяна Савченко.

Усі новини