Бібліотечне літо: кропивницькі книгозбірні влаштували свято для дітей

П'ятниця, 3 червня 2022 09:10

Веселі розваги для дітей – ігри, майстер-класи, руханки, конкурси та багато іншого — влаштували бібліотеки Міської централізованої бібліотечної системи до Дня захисту дітей у Кропивницькому.

У бібліотеці-філії для дітей №13 відбулась дитяча ігротека на свіжому повітрі «Радість дзвінкого дитинства». На подвір`ї біля бібліотеки маленькі користувачі бібліотеки мали можливість прочитати нові цікаві книги, пограти в ігри, помалювати, сфотографуватись біля креативної фотозони. Під час майстер-класу з виготовлення патріотичних браслетів, діти так захопилися, що виготовили собі й патріотичне намисто, також бібліотекарі ознайомили читачів з аплікацією в техніці торцювання.

Бібліотека сімейного читання №18 разом з ДЮК «СКІФ» запросили дітей з батьками на свято «Веселкові ідеї». Учасників чекали: презентація книжкових новинок «Диво-книжки – диво-дітям», майстерня флікерів «Світлячки безпеки», ситуативна гра «Діти на вулиці і вдома». Дитячий клуб і бібліотека відкривають Літню таборівку, де кожного дня діти з користю проводитимуть свої канікули у бібліотеці.

До свята в бібліотеці-філії №10 на Завадівці відбувся літературний пінг-понг «Знайди пару літературному герою». Юні читачі випробували свої сили в інтелектуальних вікторинах: «Назвіть ім’я казкового героя»; «Упізнай казку»; «Чи уважний ти читач?». Відгадували пісні казкових героїв і самі їм підспівували. Найбільше дітям сподобався конкурс «З якої казки предмет?».

У День захисту дітей у мікрорайоні Космонавтів теж було святково. Бібліотекарі філії №19 підготували кілька локацій, які розгорнули на території Ліцею «Науковий». Школярі третіх класів створювали патріотичні флікери «У серці Україна» у синьо-жовтих кольорах, як символ миру та надії. Наймолодші крейдою на асфальті малювали свої мрії, які у більшості дітей однакові – сонце, мир та Перемога рідної України.

Організовуючи святкування Дня захисту дітей, Центральна міська бібліотека для дітей підготувала програму, яка максимально була спрямована на підтримку емоційного стану маленьких українців. Вікторини, ігри, творчі конкурси та майстер-класи «Дерево дружби», «Квітка добра» дали можливість дітям максимально проявити свої таланти та емоції. Свої мрії маленькі кропивничани яскраво виразили в ході марафону дитячого малюнку «Мир дітям планети Земля». З патріотичними браслетами, жовто-блакитними кульками і прапорцями діти стали учасниками флешмобу «Ми – Україна».

Для своїх читачів працівники бібліотеки-філії №1 на Миколаївці організували справжнє свято. Підготували літературну мозаїку «Світ щасливого дитинства», настільні ігри, розмальовки, різні конкурси. Особливою окрасою свята стало відкриття персональної виставки творчих робіт родини Демидових «Майстри родинного тепла».

До Дня захисту дітей у бібліотеку-філію №6 ім. Л.Куценка запросили молодших користувачів на мультподорож «Мультик та книга кличуть в гості». А бібліотекарі філії №16 підготували розважально-ігрову програму «Дитячий бум». У бібліотеці-філії №12 на для дітей організували вікторину «Мій улюблений мультгерой», конкурс малюнку «Сонце, літо і я», фоточелендж «Дитинство. Яскрава мить». Кожного учасника чекав невеликий сюрприз – повітряна кулька чи солодка цукерка.

Цікавий та емоційний заряд енергії отримали учасники свята-розваги «Добрі книжки твого дитинства», що відбулося на при бібліотечному майданчику філії №4. Діти пригадали свої права і обов’язки, ознайомились з книгами на виставці-пропозиції «Канікули з книгою», охоче взяли участь у грі-руханці «Раз, два, три…», де мали змогу трішки побігати, а згодом розгадували завдання вікторини «Герої улюблених книг» і грали у настільну гру «Знайди пару». Весело, радісно і творчо дітвора створювала флікери в майстерні «Будь уважним!»

Бібліотека-філія №17, що на селищі Новому, запросила учнів та батьків випускного класу. Розважальна ігрова програма, солодкі смаколики, музичний супровід та неперевершені бульбашки зробили свято неповторним!

Бібліотекарі центральної міської бібліотеки імені В. Панченка презентували книжкову виставку «В літні пригоди з цікавою книгою», на якій представлені різноманітні книжкові видання для дітей: енциклопедії, науково-популярні видання, пригодницькі та фантастичні твори, казки. Також відбулися різноманітні заходи, під час яких діти розв’язували завдання, складали пазли, відгадували загадки, взяли участь у майстер-класах з виготовлення флікерів, переглянули українські анімаційні фільми, грали в екологічні ігри.

У бібліотеці-філії №5 на Кущівці відбувся майстер-клас з виготовлення дитячої листівки. Бібліотекарі нагадали про дивовижну українську художницю Марію Приймаченко, створивши шорт-лист її імені.

Літературно-ігровий майданчик «Дитинство – країна книжкових забав і розваг» для дітей Шкільного мікрорайону підготував колектив бібліотеки-філії №8, а бібліоека-філія №15 розгорнула цілий бібліопростір «Веселкові барви дитячої книги» на Гірничому. Діти весело провели час за іграми, танцювали й співали українських пісень в караоке. Найгучніше з дитячих вуст лунала пісня «Ой, у лузі червона калина».

У бібліотеці-філії №21 у День захисту дітей відвідувачів чекало перехрестя веселих забав «Пізнаємо у забаві світ веселий і цікавий». Діти брали участь в іграх, конкурсах, руханках, показати свої таланти в карооке чи в малюнку на асфальті, створити акварельну аплікацію.

Усі новини