Бібліотечна планета: книгозбірні Кропивницького заохочують читачів до вакцинації та знайомлять із основами кібербезпеки

Четвер, 10 лютого 2022 15:33

У бібліотеці – філії №18 міської централізованої бібліотечної системи Кропивницького триває інформаційна кампанія «Що і як можна придбати на 1000 грн. за вакцинацію?». Бібліотекарі пояснюють користувачам, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, як вони можуть отримати свою тисячу гривень. Також допомагають при цьому встановити та налаштувати додаток «Дія» у смартфонах.

Тут слідкують за всіма останніми новинами і прийнятими рішеннями на рівні держави, а тому уже в курсі, що пенсіонери зможуть отримати смартфон з пільговим тарифом. І про це також інформують користувачів бібліотеки.

Інші дві міські книгозбірні - бібліотека-філія №2 та бібліотека-філія для дітей №12 до Дня безпечного Інтернету провели низку заходів, що також можна вважати своєрідною інформаційною кампанією, яка стосується кібербезпеки.

Окрім спеціальних книжкових викладок та відеопрезентацій бібліотекарі підготували і провели урок-застереження «Безпечний Інтернет та реальні небезпеки», мінідиспут «Як розпізнати Інтернет-залежність», інформ-хвилинку «Ми за безпечне інтернет-селфі», розробили кейс корисних інтернет-посилань для дітей та батьків з питань безпеки в Інтернеті і пам’ятку «Безпечна поведінка в Інтернеті», а також організували перегляд тематичних серіалів на порталі «Дія. Цифрова освіта» та  відповідних відео на інших ресурсах.

Центральна міська бібліотека імені Володимира Панченка підготувала відеопрезентацію з правилами безпечного користування мережею Інтернет, переглянути яку можна на фейсбук-сторінці книгозбірні.

Усі новини