Безпека починається з родини

Четвер, 15 липня 2021 10:07

14 липня у Кропивницькому підсумували результати дводенного тренінгу «Посилення ефективності взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі». Участь у заході взяли заступник міського голови Сергій Колодяжний, представниця Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Акімова та керівники виконавчих органів міської ради.

Цьогоріч проєкт Представництва Фонду ООН «Міста й громади, вільні від домашнього насильства» оголосив про додатковий конкурсний відбір 15 територіальних громад-партнерів проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки. Загалом було подано 117 заявок про участь у конкурсі. Кропивницький став одним з п’ятнадцяти міст-партнерів проєкту. І це надзвичайно важливо, адже лише за 6 місяців 2021 року жертвами домашнього насильства стали 839 кропивничан, 80 % з них – жінки.

Головна мета проєкту – розбудова міцної і послідовної муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству.

- Це людські долі і наша мета – їх рятувати. Дуже багато жертв домашнього насильства соромляться звертатись за допомогою, часто звинувачуючи себе, а не кривдника, - констатує Людмила Акімова. – Ми повинні створити вільні від домашнього насильства громади і міста.

У свою чергу, заступник міського голови Сергій Колодяжний запевнив, що місто готове до роботи у даному напрямку.

- Наше головне завдання – створення справді дієвої системи, що допомагатиме тим, хто постраждав від домашнього насильства, системи, яка реально працюватиме. Безпека починається з родини. Саме про це йшлося на нашому дводенному тренінгу. Ми вивчили теорію, відпрацювали практичні завдання, тому маю надію, що все заплановане вдасться реалізувати.

А роботи попереду чимало: налагодити належну координацію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні; створити належну діяльність спеціальних служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, кризових кімнат; організувати та регулярно проводити потужні та ефективні інформаційні кампанії щодо запобігання та протидії насильству.

Усі новини