Батл оркестрів у Кропивницькому: разом до Перемоги!

Неділя, 21 серпня 2022 20:10

Наперекір усім сиренам сьогодні, у центрі України, у славному Кропивницькому лунали українські пісні і звучала українська музика. Батл, що влаштували між собою напередодні Дня незалежності України два кращих  духових оркестри обласного центру –  професійний "муніципальний" і військовий "спецназівський" не залишили байдужим жодного, хто у цей момент свідомо чи випадково опинився у центрі міста.

Кропивничани і гості міста активно долучилися до музичного двобою – не скупилися на гучні оплески, вигуки "Браво!" та забезпечили безперервну вокальну підтримку. Ще б пак, на майдані перед міською радою сьогодні лунали вже світові хіти – пісні, які співають тепер у багатьох країнах на підтримку справедливої боротьби народу України проти російського агресора за право жити вільно на своїй рідній  землі.

Символічно, що батл відкрився і завершився піснею, що вже має трьохсотрічну історію і походить із козацьких пісень ХVII століття, справжнім славнем українських січових стрільців та воїнів УПА, який у важкий час  війни з росією набув нової популярності -  "Ой у лузі червона калина". Цього дня звучали також бойова "Пісня хоробрих" полку спецпризначення імені Святослава Хороброго і марш "Зеленеє жито", лірична "Два кольори" і патріотична "Так, я люблю Україну", сповнені сліз "Біля тополі" і "Балада про мальви", заклики до козацького герцю "Лицарський хрест" і "Браття українці" та багато інших.

Справжнім переможцем у цьому віртуозному музичному батлі виявилися вдячні слухачі – шанувальники майстерного виконання духової музики, які отримали переконливий  заряд впевненості у перемогу українського народу.

Маємо пам’ятати, що берегти єдність, працювати разом на спільну перемогу – наше найголовніше завдання сьогодні, щоб під синьо-жовтим прапором виросло ще не одне покоління щасливих і незалежних українців. Слава Україні!

Усі новини