«Батарейки, здавайтеся!»: у Кропивницькому «Екостайл» розширив географію збору відпрацьованих елементів живлення

Середа, 15 березня 2023 13:24

У Кропивницькому компанія «Екостайл» розпочала реалізацію проєкту зі збору відпрацьованих батарейок. Його мета – збільшити кількість елементів живлення, що потрапляють на переробку, а не в землю.

Партнером проєкту, який гарантує надійну переробку зібраних батарейок, є Всеукраїнський рух «Батарейки, здавайтеся!». Наразі це єдина в Україні організація, яка дійсно відправляє на утилізацію 100% батарейок та надає про це звіти.

- За статистикою щорічно в Україну ввозять 165 мільйонів батарейок, 95% з яких все ще викидають в природу. При цьому лише одна батарейка здатна забруднити токсичними речовинами 16 м2 землі. Завдяки спільному проєкту з рухом «Батарейки, здавайтеся!» ми хочемо зменшити кількість цих небезпечних відходів, які з домівок кропивничан часто потрапляють на сміттєзвалище. І водночас збільшити кількість батарейок, що будуть відправлені на переробку, – розповідає директорка «Екостайлу» Олена Домбровська.

Раніше в місті було п’ять пунктів прийому батарейок, які функціонували в рамках співпраці руху «Батарейки, здавайтеся!» з торговими мережами. Наразі «Екостайл» встановив свої контейнери для збору ще в 14 локаціях міста.

- Кіровоградська обласна лікарня, Дитяча обласна лікарня, Кіровоградська обласна стоматологічна поліклініка, Обласний центр зайнятості, Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка, ЗОШ №37 (с. Нове), сім відділень «Укрпошти» та контакт-сервіс «Екостайлу» – тут відтепер розміщені наші прозорі контейнери для збору батарейок. І ми вдячні керівництву цих закладів за підтримку нашого проєкту, який популяризує екологічний спосіб життя, – говорить директор «Екостайлу».

Для зручності містян всі ці локації позначені на електронній мапі пунктів прийому відходів, яка була розроблена компанією раніше і розміщена на сайті «Екостайлу». Отримані в результаті збору батарейки компанія відправлятиме на ліцензований склад підрядника та партнера проєкту ТОВ «Екологічні інвестиції». Звідти вони поїдуть на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії. Утилізацію батарейок на заводі фінансуватиме «Екостайл».

Знайти найближчий до вас пункт прийому батарейок можна за посиланням: https://ecostyle.ua/maps/#types_7

Усі новини