Аудит даних виконавчих органів міської ради - важливий крок до прозорості влади

Вівторок, 10 квітня 2018 13:06

Після підписання у Києві секретарем міської ради Андрієм Табаловим Меморандуму про реалізацію пілотних проектів з відкритих даних у Кропивницькому буде створено міський портал відкритих даних. Відтак для кропивничан стане доступною важлива інформація, починаючи від даних про функціонування комунальних служб до інформації про міський бюджет.

- Той факт, що ми беремо участь у пілотному проекті з відкритих даних не означає, що все одразу стане прозоро та зрозуміло всім і кожному, - наголосив Андрій Табалов. - Це дуже складна і кропітка робота, яку ми будемо регулярно проводити. А найперше, що відбудеться в рамках Меморандуму — це аудит даних, які є у розпорядженні міської ради, її виконавчих органів і комунальних підприємств, аналіз того, яка інформація є і в якому стані. Після цього вся інформація буде приведена у відповідність до вимог чинного законодавства.

Також секретар міської ради додав, що після проведення аудиту відбудуться консультації з громадськістю для того, щоб визначити пріоритетні набори даних, які становлять інтерес для мешканців обласного центру.  

Усі новини