Архів війни: відео та аудіо свідчення війни збирає телеграм-бот

Середа, 8 червня 2022 12:00

Громадська організація «Докудейз» працює над «Енциклопедією війни». За два місяці команда отримала відео-свідчення тривалістю майже 20 годин, а також знайшла партнерів серед правозахисних організацій, що займаються збором відео та готують позови проти воєнних злочинців з РФ. Ініціатива ГО «Докудейз» змінила масштаб та назву на «Архів війни» і продовжує збір свідчень. Аби ви могли максимально швидко та зручно передати власноруч відзняті відео- та аудіоматеріали громадська організація запустила телеграм-бот проєкту.

Якщо ви маєте відео- та аудіоматеріали, які документують:

  • ваше життя та побут під час війни;
  • опір цивільного населення агресору; 
  • евакуацію, перебування в бомбосховищах;
  • руйнування майна, насилля та інші злочини, здійснені російською армією на території України;
  • будь-які інші матеріали, відзняті під час війни, які видаються вам важливими, 

Ви можете завантажити матеріали відзняті вами або іншими людьми. Якщо ви підвантажуєте відео, автором/-кою якого ви не є — будь ласка, зазначте джерело чи автора/-ку цього відео.

«Архів війни» — це інструмент протидії війні проти України в інформаційному, мистецькому та правовому полі. Архів побудований згідно з міжнародними стандартами використання матеріалів, тож збережені матеріали зможе використати Міжнародний кримінальний суд.

Доступ до архіву зможуть отримати юристи та правозахисники, дослідники, журналісти, митці, а також зацікавлені державні органи. Для цього потрібно буде надіслати запит та пройти верифікацію. Також ГО “Докудейз” гарантує повну конфіденційність авторам надісланих матеріалів.

Надіслати матеріали можна на адресу телеграм-боту за посиланням: https://t.me/ukraine_war_archive_bot

Усі новини