Андрій Табалов: Проблеми закладів освіти Кропивницького завжди в центрі уваги міської влади, крок за кроком ми рухаємося вперед

Четвер, 2 березня 2017 11:09

У кропивницькій школі № 17 будівельники майже завершили капітальний ремонт спортивного залу, невдовзі їхні колеги розпочнуть зводити газову котельню, яка обігріватиме як школу, так і три сусідніх дитячих садочки.

Щоб ознайомитися з перебігом ремонту спортзалу, оглянути майданчик для котельні й територію школи, до неї першого березня завітав секретар міської ради Андрій Табалов разом із заступниками міського голови Олександром Мосіним, Олександром Грабенком, Наталією Дзюбою, начальником міського управління капітального будівництва Віктором Ксенічем та заступником керівника міського управління освіти Євгеном Серопяном.

Директор школи Наталія Шевченко провела делегацію міських урядників до спортивного залу. Там уже добігає кінця капремонт, а невдовзі встановлять і спортивне устаткування. Приміщення тепер як нова копійка, у ньому постелено нову підлогу, відремонтовано стіни й стелю, встановлено новітні світлодіодні лампи, систему вентиляції й радіатори опалення.

Оглянули посадовці й майданчик, де невдовзі розпочнеться будівництво газової котельні, а також обширне шкільне подвір’я. Керівник навчального закладу звернула увагу на відсутність паркану навколо нього й поскаржилася, що через це воно перетворилося на прохідний двір, через який постійно ходять перехожі, бігають собаки й на якому навіть випасають кіз.

– У цій школі в холодну пору року труби централізованого опалення ледь теплі, температура восени, взимку й ранньої весни низька. У зв’язку із цим й було заплановано побудувати на її території газову котельню, яка обігріватиме школу й сусідні дитячі садки № 22, 48 і 65, – розповів Андрій Табалов. – За попередніми розрахунками, вартість будівництва, яке мають завершити до початку наступного опалювального сезону, складає близько семи мільйонів гривень. У результаті її появи стане тепліше в школі та сусідніх дитсадках, а міський бюджет економитиме на оплаті за теплопостачання щорічно майже півтора мільйона гривень. Наступного року заплановано провести тепломодернізацію школи: її вкриють спеціальним утеплювальним матеріалом, що дасть змогу додатково економити кошти за газ. Їх можна буде використати на якісь інші проекти. Наприклад, на встановлення нового паркану навколо навчального закладу, на освітлення його території. Працюватиму з депутатами міської ради над тим, щоб питання зведення нового паркану ми вирішили найближчим часом. Багато залежатиме від депутатів, бо бюджет на 2017 рік уже сформовано. І, на жаль, коштів на встановлення паркану в школі № 17 у ньому не передбачено. Я про цю проблему почув лише щойно. Намагатимемося віднайти кошти на його спорудження цьогоріч. Якщо ж не зможемо, то заплануємо зведення огорожі на наступний рік. У цій школі і зовнішнє освітлення потрібно відновити, і заасфальтувати територію шкільного подвір’я, і покриття футбольного майданчика оновити. Але на все це потрібні чималі кошти. Ремонти слід проводити поетапно в різних школах і дитячих садочках. І дивитися на те, де є найбільша проблема. За її вирішення й братися насамперед. От, наприклад, у школі № 17 найважливіше – збудувати котельню, відремонтувати спортивний зал. Капремонт спортзалу вже майже закінчено, невдовзі

візьмемося за спорудження котельні. І це свідчення того, що міська влада поетапно, крок за кроком рухається вперед.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/

Усі новини