Андрій Табалов: мешканці Жадова самостійно вирішать, як благоустроїти територію колишньої недобудови, а міська влада підтримає їх ініціативу

Четвер, 6 вересня 2018 11:32

Питання облаштування території колишньої старої недобудови по вулиці Жадова у Кропивницькому було в центрі обговорення під час зустрічі секретаря міської ради Андрія Табалова з мешканцями виборчого округу №1 у середу, 05 вересня.

Жителі мікрорайону вже давно скаржились на сусідство із незавершеним будівництвом, яке несе потенційну небезпеку життю та здоров’ю дітей, які граються поруч на майданчику, та конструкції сусіднього будинку, на стінах якого почали утворюватись тріщини. Крім того, це місце поступово почало перетворюватись на несанкціоноване сміттєзвалище.

Ініціативу Андрія Табалова знести небезпечну недобудову підтримав міський голова Андрій Райкович та депутатський корпус — на демонтаж фундаменту з міського бюджету було виділено 1 мільйон гривень.

Після демонтажу очільник депутатського корпусу ініціював зустріч з мешканцями навколишніх будинків, щоб обговорити можливі варіанти облаштування немаленької території. На зустрічі також були присутні керівники управління капітального будівництва, головного управління ЖКГ, містобудування та архітектури міської ради. Як варіант, Андрій Табалов запропонував посадити сквер, але мешканці мікрорайону самі повинні вирішувати, що має бути на їхній прибудинковій території.

- Ця територія належить вам, тому вам і вирішувати, як краще облаштувати цю ділянку з найбільшою користю для вас. Проект розробить головний архітектор міста Вадим Мєздрін, враховуючи усі ваші пропозиції та побажання, - запропонував Андрій Табалов. - Вважаю, що на розчищеній території не має бути ні об’єктів торгівлі, ні гаражів. Тут має бути місце для відпочинку, заняття спортом, дитяча зона. Кошти для реалізації вашого задуму можна отримати не лише за галузевою програмою соціально-економічного розвитку Кропивницького, але і у результаті перемоги проекту скверу у міському конкурсі “Громадський бюджет”. Вже багато схожих проектів реалізовано по місту завдяки громадським ініціативам.

Громада позитивно відгукнулася на ініціативу секретаря міської ради. Серед побажань мешканців лунали пропозиції облаштування бігової доріжки, тренажерів, дитячої зони та навіть танцювального майданчику. Для того, щоб усі пропозиції були враховані у проекті, у громадській приймальні Андрія Табалова буде встановлено скриньку для висловлювання побажань. Пропозиції, які підтримає більша частина громади, будуть передані головному архітектору для врахування в проекті. За словами очільника депутатського корпусу, цей процес не можна затягувати, і проект повинен бути готовий до кінця року, щоб встигнути закласти необхідну суму коштів у бюджеті міста. Крім того, Андрій Табалов пообіцяв, що не дозволить використати цю землю для самозабудови. Усі незаконні об’єкти, які будуватимуться проти волі громади, будуть демонтовані.

Усі новини