Андрій Райкович: завдання незмінне - тримати тиловий фронт

П'ятниця, 25 березня 2022 13:58

Держава робить максимум, щоб міста і села поверталися до активного життя, де це можливо На цьому наголосив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович, спілкуючись з представниками малого та середнього бізнесу, аграріями області про роботу в умовах воєнного часу.

Кіровоградщина нині – область тилова. Тому завдання кожного залишається незмінним – допомагати захисникам, укріплювати оборону територій, опікуватись біженцями та не втомлюватись формувати гуманітарні вантажі для тих територій, які продовжують потерпати від ворожих обстрілів.

- Я усім вам вдячний, хто в цей дуже непростий час виконує усі ці задачі. Армія успішно битиме ворога, якщо у неї є надійний тил! Тому, поки точаться бої на передовій, ми із вами повинні забезпечувати життя в тилу. Надійна економіка- це маркер розвитку держави. Ви вже знаєте про знакові кроки Президента, Уряду, Парламенту щодо реанімації економіки в умовах воєнного часу, - зауважив Андрій Райкович.

Так працюють:

 Програма «Доступні кредити»

 Підтримка працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

 Пільгове кредитування аграріїв

 Суттєві прогресивні кроки у податковій політиці

- Отже, держава робить максимум, щоб міста і села поверталися до активного життя, де це безпечно, де це можливо. Маленьке виробництво, середній, великий бізнес повинні працювати. Розумію, що порушено логістику, напрацьовані роками ринки. Люди подалися із насиджених місць. Разом із тим, у нас немає іншого виходу як виживати, шукати нові ринки збуту, повертати колективи на роботу, давати роботу і переселенцям. У нас зупиняються фахові люди. Медики, зокрема. Нам треба водії, технарі, IT-спеціалісти, - зауважив очільник області.

Основні завдання, які треба вирішити негайно:

- створити робочі групи за кожним напрямком, які працюють у режимі 24/7

- створити податкову інформаційну платформу і службу зайнятості, де можна отримати найнеобхіднішу інформацію

- приділити увагу сільгоспвиробникам: забезпечення пально-мастильними матеріалами, посівматом і взаємодія з митницею.

Усі новини