Андрій Райкович: завдання міської влади сьогодні - чітка організаційна робота, забезпечення стабільності у громаді

Понеділок, 21 лютого 2022 13:46

Сьогодні, 21 лютого, під час щопонеділкової апаратної наради, Кропивницький міський голова Андрій Райкович подякував кропивничанам, які активно долучилися до відзначення  16 лютого  Дня єднання і продемонстрували, що вони пишаються українською армією, воїнами, які дислокуються у Кропивницькому і становлять еліту Збройних Сил України.

- Країна вже вісім років у тривозі і щоденній боротьбі на усіх фронтах. Бо сучасна війна - це не лише армія і зброя, це кібератаки, а вони теж відбулися, це системне нищення економічної потуги через перекриті водні артерії, через створення економічних проблем, це масштабні ідеологічні диверсії. Тому наша із вами задача тут, на місці - чітка організаційна робота, якісне виконання програмних завдань, забезпечення стабільності життєдіяльності громади, - наголосив Андрій Райкович. - Ворогу важко здолати країну, в якій народ сильний духом і добре усвідомлює, кого він захищатиме і за що боротиметься.

Також нині стоїть відповідальне завдання щодо координації і сприяння підрозділам територіальної оборони. У Кропивницькому вже відбулося кілька робочих зустрічей з командуванням місцевого підрозділу, визначено першочергові потреби, дислокацію батальйону. В п’ятницю на засіданні сесії міської ради депутати підтримали виділення 1,5 млн грн із резервного фонду бюджету міської ради на облаштування батальйону.

- Попрошу моїх заступників, кожного за своїм напрямком, сприяти організації повноцінного розгортання місцевого батальйону тероборони, - поставив завдання очільник міста. - Переконаний, що не треба зайвих аргументів щодо важливості цієї роботи. Необхідно робити все швидко, контрольовано і з великою відповідальністю.

Майже 1,5 млн грн рішенням виконкому спрямовано управлінню капітального будівництва на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт у житловому будинку на вулиці Попова, 24, корпус 1. Рік тільки розпочався, а резервний фонд вже відчутно послужив першочерговим потребам міста.

- У контексті безпекових заходів звертаюсь не лише до керівників виконавчих органів, а й до усіх жителів Кропивницького. Зайве переконувати вас, в який непростий час ми живемо, які виклики доводиться долати. Тому організованими, зібраними, відповідальними ми повинні бути скрізь: на роботі, у навчанні, у побуті, на вулиці, у транспорті. Я про безпеку говорю у найширшому розумінні цього слова, - зазначив міський голова. - Зараз не час сваритися нікому: від політиків - до сусідів і родичів. Тільки згуртовані, пильні, організовані, уважні до виконання будь - яких правил, вимог, інструкцій, рекомендацій, тоді формується система, в якій народжується порядок, життя має більше ознак спокою, стабільності і захищеності.  Прошу усіх про це пам'ятати. Молодь, дітей прошу більше турботи і уваги до старших, до своїх батьків. Не завадить зайвий дзвінок, зайве питання, чим допомогти, як здоров'я? Я акцентую не на другорядних, а на дуже важливих діях. Ми просто зобов'язані шліфувати свою загальну культуру, поведінку. Час і ситуація того вимагають.

Усі новини