Андрій Райкович закликав кропивничан неухильно виконувати усі карантинні вимоги

Понеділок, 17 січня 2022 13:26

Коронавірус любить контакти і перемогти його можна лише суворим дотриманням карантинних вимог. На цьому сьогодні, 17 січня, під час щопонеділкової апаратної наради наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Нині ситуація із поширенням штаму “Омікрон” є досить тривожною. Міністерство охорони здоров'я України, українські провідні фахівці прогнозують спалах чергової хвилі в державі на кінець січня, повідомив міський голова.

- Я вкотре загострюю увагу і пильність наших містян. Святковий календар добігає до фінішу. Відвечеряли, відколядували, у школи пішли, тому повертаємось до жорсткого дотримання усіх карантинних обмежень. Скрізь: у громадських місцях, транспорті, закритому просторі. Зменшуємо кількість учасників на  масових зібраннях, - порадив Андрій Райкович.

Очільник міста звернувся до усіх контролюючих, правоохоронних органів, Держпродспоживслужби з вимогою активізувати перевірки ринків, торговельних мереж на предмет дотримання усіх карантинних норм. 

- У міста немає вільних коштів, щоб потім додатково купляти кисень, дотувати ковідну базу, доплачувати медичним працівникам, - зазначив міський голова. - Особливо застерігаю освітян. Вимагаю від управління освіти контролю за неухильним дотриманням карантинного режиму, щоб нам знову не довелося закривати класи чи цілі школи. Краще контролювати, щоб діти 10 разів обробили руки, провітрити на перервах класи, прослідкувати за станом кожного учня і учителя. Це звичайні нормальні вимоги, нескладні протокольні кроки в умовах пандемії.

Засоби масової інформації  Андрій Райкович закликав не випускати із поля зору ці актуальні на сьогодні теми.

Усі новини